Vládce Šely Pavel Boudný dojel druhý, přestože se očekávalo, že závěrečná pasáž závodu, v níž jeli pospolu tříčlenná skupinka Škarnitzl (Sram Mitas Trek), Boudný (Česká spořitelna Accolade) a Rauchfuss (Kellys Bikeranch team), bude opět patřit tradičnímu suverénovi tohoto úseku.

Jenže letos poprvé měl Boudný za soupeře Škarnitzla.

„Všichni tři jsme byli hodně silní, nebyla možnost odjet. Posledních pár kilometrů do cíle každý přemýšlel, jak to udělá. Každý měl nějaký plán a já jsem rád, že to vyšlo zrovna mně,“ byl spokojen letošní vítěz, který na Author Šela Marathonu prožíval svůj debut.

„Bylo jasné, že si to s Pavlem rozdáme v posledním konci. Je hodně silný, pohlídá si to, zná trať a je neskutečný na rovinách. Tady jej utrhnout je nemožné. Mně by vyhovovala víc kopcovitá trať. Takže to bylo zajímavé,“ dodal s úsměvem Jan Škarnitzl.

Sám nicméně v posledním kopci Boudnému s Rauchfussem poodjel a do cíle dorazil v čase 4 hodiny a 20 sekund. Boudný dorazil o necelou čtvrtminutu později.

Letošní trať si novopečený vítěz pochvaloval.

„Jelo se mi dobře, hrozně se mi líbil úsek kolem Helfštýna. Ty singletracky, ztížené počasím, byly super. Na nějakém třicátém kilometru jsme se dokázali odpoutat asi od dvanáctičlenné skupiny. Jeli jsme v pěti a asi na padesátém pátém kilometru přišla další selekce, na tři,“ popisoval Škarnitzl průběh závodu.

Poměrně hladké vítězství si mezi ženami připsala jeho sestra Jitka (Česká spořitelna Accolade). Oblíbenou kratší 49 kilometrů dlouhou trať ovládl mezi muži olomoucký Pavel Skalický, mezi ženami dominovala Sofie Joannidu z Ostravy.

Nejkratší šestadvacetikilometrovou trasu tradičně odjeli hlavně ti nejmladší jezdci. Zvítězil otrokovický Vojtěch Neradil před dvojicí z přerovského MG Bike Teamu – Martin Tvaróg a František Viknklárek. Z dívek byla nejrychlejší Karolína Bedrníková z pražské Dukly.

Fotbalisté Viktorie Přerov. Ilustrační foto
Jeseník v Přerově spasila poslední akce. Záchranářský boj skončil plichtou