Mistrem republiky juniorů se stal po suverénním výkonu Martin Bezděk, který svůj semifinálový i finálový zápas zvládl ukončit s přehledem a na ippon. Potvrdil tak roli nasazené jedničky, ačkoliv startoval o váhovou kategorii výše než obvykle, a to do 100kg. Martin se zdá být v dobré formě, a tak uvidíme, jak si povede na blížícím se mistrovství světa juniorů v Maroku.

Druhý titul, tentokrát z kategorie dívek, přidala Šarlota Olšáková, která byla podobně jako Bezděk nasazenou jedničkou. I ona si hravě poradila se všemi soupeřkami a v čistě hranickém finále porazila Petru Zlámalovou z Klubu juda Hranice.

Do finálových bloků se probojoval i Vincent Skurka. Ten sice turnajovým pavoukem prošel přes obtížné soupeře až do semifinále, tam však prohrál s Mrázkem z Plzně. V bojích o třetí místo pak podlehl Marcelovi Mravcovi z Brna a musel se tak spokojit s nepopulárním, ale přesto pěkným pátým místem.

Smůlu měla Gabriela Nádvorníková, které los přiřknul do prvního kola nepříjemnou soupeřku z Pardubic. Té Hraničanka podlehla a do dalších bojů nezasáhla. Nádvorníková je však věkem ještě dorostenka a určitě si spraví chuť na nadcházejícím mistrovství republiky dorostenců.

„Zisk dvou mistrovských titulů je krásný výsledek a příslibem do budoucna je fakt, že všichni závodníci jsou v kategorii juniorů teprve prvním rokem, kromě Gabči, která je stále dorostenka,“ zhodnotil šampionát juniorů spokojený trenér Marek Nádvorník.

Veteránská titul pro Železo

Na mistrovství České republiky masters vyslalo letos Železo jediného zástupce, a to Janu Poletinovou. Ta reprezentovala oddíl svědomitě a porážkou všech svých soupeřek vybojovala titul veteránské mistryně republiky. Jedná se již o čtvrtý mistrovský titul pro hranický oddíl tento rok.

ŠIMON SKURKA