Čtvrtek 14. prosince se tentokrát před zraky kamer televize Nova Sport ponese kromě předávání cen vítězům dvanácti vyhlašovaných kategorií také v duchu příběhů úspěšných žen českého tenisu. 

„První příběh se týká Karolíny Plíškové a jejího vzestupu na žebříčku WTA, další je o Lucii Šafářové a její cestě na post deblové světové jedničky, třetí příběh bude o obrovském skoku Markéty Vondroušové do první světové stovky. No a čtvrtý bude pojednávat o návratu Petry Kvitové po zranění levé ruky,“ prozradila manažerka spolupořádajícího TK Precheza Přerov Daniela Huťková.

Bohužel, sportovní svět přináší také smutné příběhy. A přesně takový je ten poslední, který připomene legendární Janu Novotnou. Nedávno zesnulá wimbledonská vítězka zanechala významnou stopu také v Přerově.

„S tím jsme se museli popasovat tak trošku na poslední chvíli. Jana tady působila deset let a pro český tenis udělala strašně moc,“ připomněla Daniela Huťková.

Poslední setkání v červnu letošního roku na fotbale v Uherském Hradišti. Na snímku Petr Huťka, Jana Novotná a Zdeněk Zemek ( majitel fotbalového klubu FC SLOVÁCKO)
Jana Novotná v Přerově zanechala výraznou stopu
Jana Pospíšilová (dnes Rychlá) - vlevo a Jana Novotná na fotografii týmu Přerova, který vybojovalo 1.místo na Mistrovství ČSSR smíšených družstev
Jana Novotná? Bydlely jsme na Strojaři a byly jako dvojčata, vzpomíná kamarádka

Zazpívá i Helena Vondráčková

Zahájení 25. ročníku Zlatého kanára je na programu v 17 hodin, na pódiu se kromě moderátorů Inny Puhajkové a Petra Suchoně představí i Helena Vondráčková, Petr Kolář a kouzelník Richard Nedvěd.

Jednu z cen bude předávat bývalý úspěšný skokan na lyžích Jakub Janda, účast již přislíbila mimo jiné i hlavní hvězda letošního večera Karolína Plíšková se svým snoubencem Michalem Hrdličkou.

Vstupenky pro širokou veřejnost jsou od 1. prosince k mání v Městském informačním centru v Městském domě.

Výsledky ankety za rok 2016:
Tým roku a Zlatý kanár – Fedcupový tým ČR (Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Petra Kvitová, Lucie Hradecká, Denisa Alertová, kapitán Petr Pála
Nejlepší český hráč: Tomáš Berdych
Nejlepší česká hráčka: Karolína Plíšková
Postup na žebříčku ATP: Adam Pavlásek
Postup na žebříčku WTA: Barbora Strýcová
Talent roku (chlapci): Dalibor Svrčina
Talent roku (dívky): Denisa Hindová
Deblista/deblistka roku: Lucie Šafářová
Nejlepší tenista na vozíčku: Ladislava Pořízková
Cena prezidenta ČTS: olympijští medailisté z Ria, předseda Slovenského tenisového svazu Tibor Macek