VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Češi jsou národ do služeb. V Rakousku tvoří i 50 procent personálu

Najít kvalitní personál bylo vždy těžké. Vhodné uchazeče je třeba maximálně zaujmout a vytvořit jim takové podmínky, aby se mohli stát mistry svého oboru a podílet se aktivně na rozvoji podniku, ve kterém pracují, říká Roman Taťák z Augustiniánského domu v Luhačovicích.

21.12.2016
SDÍLEJ:

Roman TaťákFoto: DENÍK/Archiv

Míní, že se nejedná vždy čistě jen o peníze. „I když ty samozřejmě hrají velkou roli," zdůrazňuje.

Co ještě rozhoduje?
Uchazeči o zaměstnání ve službách a gastronomii obzvláště se rozhodují podle atraktivity prostředí, nabídky služeb, podle osobností, které v podniku pracují a tak dále. Velmi pozorně vnímají, jakou značkou je daný podnik na trhu práce. Důležité je vybírat lidi do týmu nejen podle odborného hlediska, ale především i podle charakteru. Lidé, kteří spolu pracují často více než 12 hodin denně, by si měli lidsky rozumět a sdílet společné hodnoty.

Jak si personál stojí v porovnání s kolegy ve vyspělých evropských zemích?
Dříve jsem si myslel, že v servisu zaostáváme. Ale změnil jsem názor a hned vám vysvětlím proč. Když jezdíte po Rakousku, Německu a třeba Švýcarsku, tak v mnoha podnicích tam vidíte pracovat Čechy a Slováky, kteří odvádí výbornou práci a jsou součástí služeb 4- a 5hvězdičkových hotelů. Nedávno jsem byl v Therme Laa, otevřeli tam nové wellness centrum „Silent Spa". Přijde za mou číšník a podle přízvuku jsem poznal, že to není Rakušák. Říkal mi, že 90 procent obsluhy je z ČR včetně provozního manažera.

Gastronomie jižního Tyrolska Gastronomie jižního TyrolskaGastronomie jižního Tyrolska

Co z toho vyplývá?
Nikdo nemůže objektivně říci to, co jsem dříve slýchával, že Češi nejsou národ do služeb. Tím, že v jiném prostředí odvádí práci, která je dobrá pro tak náročný trh, tak to tudíž není pravda. Je to jeden z mýtů. Myslím, že je to o jednotlivcích, správném výběru vhodných typů lidí a pak samozřejmě o podmínkách, které lidi ve službách motivují, aby dosahovali lepších výsledků. A pak je to samozřejmě o nás, o klientech, kteří dokážou rozpoznat kvalitu.

Bývá na první pohled patrné, kdo působil ve špičkovém několikahvězdičkovém podniku a kdo má zkušenosti třeba jen z rodinné hospůdky?
Co se týče servisu, tak i zde můžete některé návyky ihned zpozorovat. Obecně platí pravidlo, že v lepších podnicích vždy, když jdete kolem hostů a nesete něco přes „plac", tak byste to neměli držet v ruce, ale na podnosu, minimálně na dezertním talířku. Pro hospodskou obsluhu je naopak typické, že vše nejraději nosí v rukou. Od příboru po skleničky a tak dále. Tím, že jsem prošel více podniků a po hotelích a restauracích se rád pohybuji, tak jedním z aspektů, kterého si můžete všimnout, je například chůze. Chůze hotelového číšníka by měla svým způsobem připomínat balet. Neměl byste mít pocit, že k vám letí uřícený člověk, jako by spěchal na vlak.

Dochází k přechodu českých pracovníků do zahraničí?
Jak jsem se zmínil, jsou podniky, například Therme hotel Laa, kde v novém Silent Spa pracuje devadesát procent Čechů. Což je jistě výhoda pro české a slovenské hosty, kteří se nedomluví dobře německy.

Hotel Doner AlgundHotel Doner Algund

Co je tam čeká a jaké jsou na ně kladeny požadavky?
Požadavky jsou rozdílné podle úrovně zařízení a filosofie. Jsou podniky, kde se jako číšník například třikrát za den převlékáte, máte jiné oblečení na snídani, jiné na oběd a na večeři jste oblečen tak, jako byste šel do tanečních. Před večeří bývají porady, které se účastní kuchaři a číšníci a každý den si zopakují, z čeho se menu skládá, aby zákazníkům poskytli ty nejlepší informace. Někde nechybí ani bílé rukavičky. Pak jsou podniky, a jsou to i čtyřhvězdičkové hotely, které mají jiný koncept, a pracovním oblečením jsou třeba trička s límečkem. Nicméně určitě v každém podniku musí být přidaná hodnota, která se projevuje ve znalostech nápojů, pokrmů, techniky obsluhy, znalosti jazyků a samozřejmě gastronomických standardů. V zahraničí je ceněna velká flexibilita. Tedy ti zaměstnanci, co mají schopnosti a dokážou zaskočit i v jiných oblastech, která nemusí souviset s jejich hlavní náplní práce. Například když číšník pomáhá portýrovi nosit kufry a podobně.

Která zahraniční místa jsou pro práci v hotelnictví a restauratérství mezi Čechy nejoblíbenější?
Přesnou statistiku nevím, ale v Rakousku mají zaměstnanci v hotelnictví a gastronomii velmi slušné podmínky. Nástupní platy bývají 1600 eur hrubého, k tomu 13. a 14. plat. U kuchařů to bývá vždy více, záleží na pozici a schopnostech. Někdy výběr státu souvisí i s kurzem dané měny. Když byl před lety hodně vysoko dolar a libra, tak to hodně lidí táhlo do Ameriky a UK.

Znáte příklady, kdy se z obyčejného českého barmana či kuchaře stal v zahraničí uznávaný odborník?
Ano, znám jich několik, příkladem je můj kamarád Brungi Marek, který odešel do Jižního Tyrolska jako číšník a téměř po 20 letech se vrátil jako šéfkuchař, který velmi dobře zná mezinárodní a jihotyrolskou kuchyni, která je kombinací italské, francouzské a tyrolské. Případní zájemci se od něj mohou inspirovat prostřednictvím skupiny www.facebook.com/jobvhotelu.

Autor: Redakce

21.12.2016
SDÍLEJ:

SERVIS

Management - Management Ředitel 23 000 Kč

Řídící pracovníci v oblasti marketingu Manažer/ka pro strategický marketing. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 23000 kč, mzda max. 35000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Nástup možný IHNED., , Náplň práce:, Řízení marketingových aktivit společnosti, produktu nebo produktové řady. Řízení marketingových aktivit od marketingové strategie přes řízení marketingové mixu (produkt, cena, distribuce a marketingová komunikace), jednání s dodavateli služeb (reklamní agentury, PR agentury, společnosti provádějící marketingový výzkum), řízení týmu. Stanovení business plánu z hlediska marketingové strategie. Náplní práce je mimo jiné také monitoring a analýza trhu, vývojových trendů a konkurence. Také tvoření analýzy a zpráv o průběhu a výsledcích práce svěřeného útvaru., , Požadavky:, Praxe v oblasti marketingu nebo reklamy a propagace, manažerská praxe, komunikativní osobnost, marketingový přístup, SŠ / VŠ vzdělání, případně i certifikáty (například CIMA A, CIMA B). Znalost AJ , NJ., , Nabízíme:, Stravování, příspěvek na životní a penzijní pojištění, další zaměstnanecké benefity., , Zájemci se mohou hlásit:, - zasláním životopisu (CV) na email: horsagova@paragan.cz. Pracoviště: Paragan s.r.o., Lipnická, č.p. 351, 753 61 Hranice 4. Informace: Hana Orságová, .

Ochrana a ostraha - Ochrana a ostraha Vrátný 8 710 Kč

Vrátní Vrátný/á (OZP). Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 8710 kč, mzda max. 9000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní místo vyhrazené zaměstnavatelem pro osoby se zdravotním postižením dle § 80, zákona č. 435/2004 Sb., Pracovní doba je rozvržena do 10 hod. směn 19,00 - 05,00hod.., , Požadavky:, trestní rejstřík bez záznamu - podmínkou, certifikát strážného výhodou. , , Náplň práce:, drobná administrativa, obchůzky po objektu, , Zájemci se mohou hlásit:, - telefonicky (v pracovní dny 07,30 - 16,00hod.) na čísle 735 171 157 - pan Martin Dudák, , Pozn.: Na uvedené msto výkonu práce nechodit, kontaktní osoba má sídlo na jiné adrese.. Pracoviště: Bartoň a partner s.r.o. - pracoviště kojetín, samota, Samota, č.p. 1484, 752 01 Kojetín. Informace: Martin Dudák, +420 735 171 157.

Vzdělávání a školství - Vzdělávání a školství Učitelka mateřské školy 24 810 Kč

Učitelé v oblasti předškolní výchovy Učitel/ka MŠ. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 24810 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadujeme:, Odborná kvalifikace - zákon č. 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících, ve znění pozdějších předpisů; moralní a občanská bezúhonnost; dobrý zdravotní stav., , Nbaízíme:, Příspěvky z FKSP na obědy, rekreace, rekondiční cvičení, vitamíny., , Zájemci se mohou hlásit:, - zasláním životopisu (CV) na email: daniel.navratil@zsvsechovice.cz. Pracoviště: Základní škola a mateřská škola všechovice, 753 53 Všechovice. Informace: Daniel Navrátil, .

Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič skupiny B 9 000 Kč

Řidiči osobních a malých dodávkových automobilů (kromě taxikářů a řidičů dopravy nemocných a raněných) Řidič (OZP). Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 9000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní místo vyhrazené zaměstnavatelem pro osoby se zdravotním postižením dle § 80, zákona č. 435/2004 Sb., , Požadavky:, řidičský průkaz sk.B, , Nabízíme:, možnost výkonu práce i na DPP nebo DPČ, , Zájemci se mohou hlásit u kontaktní osoby - paní Jany Krpcové:, - zasláním životopisu (CV) na e-mail: jkrpcova@seznam.cz;, - telefonicky (08,00 - 15,30hod.) na čísle 608 618 141;, - osobně (09,00 - 15,00hod.) na adrese: ZOE EXCLUSIVE s.r.o., Žerotínovo nám. č.p. 231/28, , 750 02 Přerov 2. Pracoviště: Zoe exclusive s.r.o. - pracoviště přerov, Žerotínovo nám., č.p. 231, 750 02 Přerov 2. Informace: Jana Krpcová, +420 608 618 141.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Trenér Hranic Jan Jursík.

Líné a bez chuti, zlobil se kouč Hranic po prohře s posledním

Ilustrační foto
5

Další uzavírka v Hranicích. Kropáčovu ulici čekají finální úpravy

U Bělotína se srazil kamion se zametacím vozem, dva zranění

Ke srážce kamionu se zametacím vozem vyjížděli v pondělí hodinu před polednem hasiči do Bělotína.

Šlechtična versus štokr a prohra siláka s malotraktorem: zhlédněte videa víkendu

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku o víkendu 19. až 20. května 2018.

Sluncem zalité Pivní slavnosti přilákaly tisíce lidí

/FOTOGALERIE/ Vydařené počasí, tanečky pod pódiem během vystoupení oblíbených kapel, tisíce lidí a samozřejmě hektolitry piva. Takový byl osmý ročník Přerovských pivních slavností, které během sobotního dne zcela zaplnily areál výstaviště.

Uspěli jste v kotlíkových dotacích, můžete žádat o příspěvek i město

Koncem dubna uzavřel Olomoucký kraj další kolo kotlíkových dotací, do výzvy se tentokrát přihlásilo více než dva tisíce lidí. Úspěšní žadatelé z Hranic pak mohou dosáhnout také na příspěvek od města.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT