VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Češi jsou národ do služeb. V Rakousku tvoří i 50 procent personálu

Najít kvalitní personál bylo vždy těžké. Vhodné uchazeče je třeba maximálně zaujmout a vytvořit jim takové podmínky, aby se mohli stát mistry svého oboru a podílet se aktivně na rozvoji podniku, ve kterém pracují, říká Roman Taťák z Augustiniánského domu v Luhačovicích.

21.12.2016
SDÍLEJ:

Roman TaťákFoto: DENÍK/Archiv

Míní, že se nejedná vždy čistě jen o peníze. „I když ty samozřejmě hrají velkou roli," zdůrazňuje.

Co ještě rozhoduje?
Uchazeči o zaměstnání ve službách a gastronomii obzvláště se rozhodují podle atraktivity prostředí, nabídky služeb, podle osobností, které v podniku pracují a tak dále. Velmi pozorně vnímají, jakou značkou je daný podnik na trhu práce. Důležité je vybírat lidi do týmu nejen podle odborného hlediska, ale především i podle charakteru. Lidé, kteří spolu pracují často více než 12 hodin denně, by si měli lidsky rozumět a sdílet společné hodnoty.

Jak si personál stojí v porovnání s kolegy ve vyspělých evropských zemích?
Dříve jsem si myslel, že v servisu zaostáváme. Ale změnil jsem názor a hned vám vysvětlím proč. Když jezdíte po Rakousku, Německu a třeba Švýcarsku, tak v mnoha podnicích tam vidíte pracovat Čechy a Slováky, kteří odvádí výbornou práci a jsou součástí služeb 4- a 5hvězdičkových hotelů. Nedávno jsem byl v Therme Laa, otevřeli tam nové wellness centrum „Silent Spa". Přijde za mou číšník a podle přízvuku jsem poznal, že to není Rakušák. Říkal mi, že 90 procent obsluhy je z ČR včetně provozního manažera.

Gastronomie jižního Tyrolska Gastronomie jižního TyrolskaGastronomie jižního Tyrolska

Co z toho vyplývá?
Nikdo nemůže objektivně říci to, co jsem dříve slýchával, že Češi nejsou národ do služeb. Tím, že v jiném prostředí odvádí práci, která je dobrá pro tak náročný trh, tak to tudíž není pravda. Je to jeden z mýtů. Myslím, že je to o jednotlivcích, správném výběru vhodných typů lidí a pak samozřejmě o podmínkách, které lidi ve službách motivují, aby dosahovali lepších výsledků. A pak je to samozřejmě o nás, o klientech, kteří dokážou rozpoznat kvalitu.

Bývá na první pohled patrné, kdo působil ve špičkovém několikahvězdičkovém podniku a kdo má zkušenosti třeba jen z rodinné hospůdky?
Co se týče servisu, tak i zde můžete některé návyky ihned zpozorovat. Obecně platí pravidlo, že v lepších podnicích vždy, když jdete kolem hostů a nesete něco přes „plac", tak byste to neměli držet v ruce, ale na podnosu, minimálně na dezertním talířku. Pro hospodskou obsluhu je naopak typické, že vše nejraději nosí v rukou. Od příboru po skleničky a tak dále. Tím, že jsem prošel více podniků a po hotelích a restauracích se rád pohybuji, tak jedním z aspektů, kterého si můžete všimnout, je například chůze. Chůze hotelového číšníka by měla svým způsobem připomínat balet. Neměl byste mít pocit, že k vám letí uřícený člověk, jako by spěchal na vlak.

Dochází k přechodu českých pracovníků do zahraničí?
Jak jsem se zmínil, jsou podniky, například Therme hotel Laa, kde v novém Silent Spa pracuje devadesát procent Čechů. Což je jistě výhoda pro české a slovenské hosty, kteří se nedomluví dobře německy.

Hotel Doner AlgundHotel Doner Algund

Co je tam čeká a jaké jsou na ně kladeny požadavky?
Požadavky jsou rozdílné podle úrovně zařízení a filosofie. Jsou podniky, kde se jako číšník například třikrát za den převlékáte, máte jiné oblečení na snídani, jiné na oběd a na večeři jste oblečen tak, jako byste šel do tanečních. Před večeří bývají porady, které se účastní kuchaři a číšníci a každý den si zopakují, z čeho se menu skládá, aby zákazníkům poskytli ty nejlepší informace. Někde nechybí ani bílé rukavičky. Pak jsou podniky, a jsou to i čtyřhvězdičkové hotely, které mají jiný koncept, a pracovním oblečením jsou třeba trička s límečkem. Nicméně určitě v každém podniku musí být přidaná hodnota, která se projevuje ve znalostech nápojů, pokrmů, techniky obsluhy, znalosti jazyků a samozřejmě gastronomických standardů. V zahraničí je ceněna velká flexibilita. Tedy ti zaměstnanci, co mají schopnosti a dokážou zaskočit i v jiných oblastech, která nemusí souviset s jejich hlavní náplní práce. Například když číšník pomáhá portýrovi nosit kufry a podobně.

Která zahraniční místa jsou pro práci v hotelnictví a restauratérství mezi Čechy nejoblíbenější?
Přesnou statistiku nevím, ale v Rakousku mají zaměstnanci v hotelnictví a gastronomii velmi slušné podmínky. Nástupní platy bývají 1600 eur hrubého, k tomu 13. a 14. plat. U kuchařů to bývá vždy více, záleží na pozici a schopnostech. Někdy výběr státu souvisí i s kurzem dané měny. Když byl před lety hodně vysoko dolar a libra, tak to hodně lidí táhlo do Ameriky a UK.

Znáte příklady, kdy se z obyčejného českého barmana či kuchaře stal v zahraničí uznávaný odborník?
Ano, znám jich několik, příkladem je můj kamarád Brungi Marek, který odešel do Jižního Tyrolska jako číšník a téměř po 20 letech se vrátil jako šéfkuchař, který velmi dobře zná mezinárodní a jihotyrolskou kuchyni, která je kombinací italské, francouzské a tyrolské. Případní zájemci se od něj mohou inspirovat prostřednictvím skupiny www.facebook.com/jobvhotelu.

Autor: Redakce

21.12.2016
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Operátoři velínů v kovovýrobě Operátor výroby 25 000 Kč Operátoři velínů v kovovýrobě Operátor výroby vzduchotechnického potrubí. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 25000 kč. Volných pracovních míst: 5. Poznámka: Náplň práce:, Provádějí výrobních operací při výrobě vzduchotechnického potrubí; Jedná se o čistou práci v lehké kovovýrobě; Kontrola kvality výrobků; Pravidelná kontrola výrobní linky; Udržování čistoty na pracovišti v hale., , Požadujeme , Vyučení nejlépe v oboru klempíř, není však podmínkou; Orientace v technické dokumentaci; Manuální zručnost; Pečlivost, zodpovědnost; Znalost práce na PC - word, excel., , Nabízíme, Zázemí české stabilní společnosti; placené přesčasové hodiny; Půlroční odměny, firemní akce a vánoční dárky; Dobrá dopravní dostupnost , , Zájemci se mohou hlásit:, - zasláním životopisu (CV) na email: kristyna.zemankova@globalclima.cz, , Místo pracoviště: Global Clima s.r.o., Družstevní 2169, 753 01 Hranice. Pracoviště: Global clima s.r.o. - pracoviště hranice, Družstevní, č.p. 2169, 753 01 Hranice 1. Informace: Kristýna Zemánková, . Výroba - Výroba Elektromechanik elektrických zařízení 15 000 Kč Elektromechanici elektrických zařízení (kromě zařízení v dopravních prostředcích) Elektromechanik. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč. Volných pracovních míst: 9. Poznámka: Náplň práce:, montáž průmyslových rozvaděčů , , Požadavky:, ukončené vzdělání SŠ/SOU elektrotechnického zaměření; zájem o elektrotechniku; samostatnost, zodpovědnost, zručnost, snaha na sobě dále pracovat a učit se nové věci, , Nabízíme:, čisté, klidné a bezpečné pracovní prostředí v nové výrobní hale; zázemí stabilní a rozvíjející se nadnárodní společnosti; možnosti osobního růstu a dalšího vzdělávání, možnost postoupit na další pozice ve výrobě; další zajímavé a výhodné firemní benefity - obědy zdarma, příspěvek na dopravu, placená přestávka na svačinu, příspěvky na penzijní nebo životní pojištění, 1 den dovolené navíc za každé odpracované 3 roky, , Zájemci se mohou hlásit u paní Lenky Čaganové:, - zasláním životopisu (CV) na e-mail: jobs@bircher.com;, - telefonicky (pondělí - pátek, 08,00 - 15,00hod.) na čísle +420 581 650 011 nebo + 420 581 650 072;, - osobně (od 31.7.2017) na adrese místa výkonu práce, , Místo výkonu práce: Behr Bircher Cellpack BBC Czech s.r.o., Tovární č.p. 2147, 753 01 Hranice. Pracoviště: Behr bircher cellpack bbc czech s.r.o. - pracoviště hranice, Tovární, č.p. 2147, 753 01 Hranice 1. Informace: Lenka Čaganová, +420 581 650 072. Bankovnictví a finanční služby - Bankovnictví a finanční služby Pojišťovací poradce 20 000 Kč Přepážkoví konzultanti v pojišťovnách Pracovník/ce klientského obchodního místa - přepážkový pracovník. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Náplň práce:, Servis a péče pro stávající a nové klienty; Nabídka finančních produktů, sjednávání smluv; Běžná administrativa; Vlastní organizace času., , Nabízíme:, Zaškolením a klientským kmenem; Propracovaným systémem odborného vzdělávání; Každodenní podporou a spolupráci v rozvoji kariéry; Zázemím silného finančního holdingu, včetně benefitů., , Požadavky:, Minimálně SŠ vzdělání s maturitou; Uživatelskou znalost práce na PC, řidičský průkaz; Smysl pro zodpovědnost, zdravé sebevědomí; Obchodní zkušenosti nebo praxe ve finančnictví výhodou, , Zájemci se mohou hlásit:, - zasláním životopisu (CV) a motivačního dopisu na e-mail: natasa.tomickova@csobpoj.cz. , , Pozn.: Vybraní uchazeči budou kontaktováni a pozváni k osobnímu pohovoru.. Pracoviště: Čsob pojišťovna, a. s., člen holdingu čsob - hranice, Náměstí 8. května, č.p. 366, 753 01 Hranice 1. Informace: Nataša Tomíčková, +420 725 367 200. Gastronomie - Gastronomie Pomocníci v kuchyni 13 500 Kč Pomocníci v kuchyni Pomocná kuchař/ka. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč, mzda max. 17500 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: Zájemci se mohou hlásit:, - zasláním životopisu (CV) na email: vyroba@jidlomarkyz.cz;, - telefonicky (8,00 - 20,00 hod.) na čísle 739 873 910 - p. Martin Bluma. Pracoviště: Carlingwest s.r.o. - pracoviště přerov, areál strojíren, Kojetínská, č.p. 3548, 750 02 Přerov 2. Informace: Martin Bluma, +420 739 873 910.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Infocentrum o Hranické propasti
14

14 000 návštěvníků! Tolik jich už zavítalo do infocentra o Hranické propasti

Hustopečské dny - kankán v podání místních zastupitelů.
39

Desmond i Kateřina Brožová zazáří na Hustopečských dnech

Až na vrcholky hor se 165 kily na zádech a neckyáda na suchu: videa víkendu

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku o víkendu 18. až 19. srpna 2018.

Surovec s kočárkem a 17 ukradených kol za měsíc: prohlédněte si videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pátek 17. srpna 2018.

O pivu, vodě i Jeseníkách. Ředitel Holby ON-LINE. Ptejte se

„Pivo vaříme z podzemní vody z horských pramenů,“ říká ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.

Sedmnáctiletý motorkář napálil do mazdy. Utrpěl zranění

Se zraněním transportovala letecká záchranka do Fakultní nemocnice v Olomouci sedmnáctiletého motorkáře, který havaroval na silnici mezi Lipníkem nad Bečvou a Dolním Újezdem. K nehodě došlo ve středu, krátce před třetí hodinou odpoledne.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT