Po ukončení školy zamířil Josef Kunovský do Valašského Meziříčí, kde si postupně prošel celým procesem zpracování masa.

„Od roku 1983 jsem pak jezdil s pojízdnou prodejnou. Po převratu o šest let později jsem si ale uvědomil, že tudy cesta nevede, a rozhodl jsem se, že začnu soukromě podnikat,“ vzpomíná Kunovský.

Zároveň však přiznává, že začátky nebyly zejména kvůli konkurenci nijak jednoduché.

„V té době jsem vstával ve čtyři hodiny ráno, abych mohl jet do Martinova a Olomouce k dodavateli pro maso. To jsem pak sám zpracovával a s dalším pomocníkem ho prodával,“ popsal podnikatel.

I přes existenci konkurenčních firem se však společnosti Kunovského dařilo, a proto v roce 1995 kvůli rozšiřování nabídky sortimentu přesunul výrobnu do Bohuslávek u Lipníka nad Bečvou.

„O čtyři roky později jsem pak založil vlastní společnost,“ podotkl majitel Řeznictví Kunovský.

Ruku v ruce s rozšiřováním sortimentu narostla společnosti Josefa Kunovského i poptávka ze strany odběratelů, zároveň se stal také vlastníkem několika prodejen.

„Lze je nalézt v Přerově, Hranicích, Kojetíně, Kelči, Příboře, Ostravě a Bohuslávkách. Postupně se nám ale daří pronikat i za hranice České republiky,“ nastínil Kunovský, jehož společnost se v současné době zaměřuje také na produkty určené zejména dětem.

„Vyrábíme pro ně zboží bez chemických látek,“ vysvětlil Kunovský.

„I ostatním nabízíme stále vysoce kvalitní a chutné výrobky, kterých máme momentálně na trhu šestasedmdesát druhů,“ uzavřel úspěšný podnikatel.