„Loni jsme na konci léta uspořádali v cirkusovém šapitó dvě představení Jaroslava Duška a příznivé ohlasy nás inspirovaly k tomu, věnovat kulturním zážitkům více dnů ke zpříjemnění konce prázdnin. Návštěvníci se mohou opět těšit na Duškovy Čtyři dohody a Pátou dohodu a vedle toho také třeba na populární Rychlé šípy Slováckého divadla, cirk La Putyka, stand-up comedy protagonistů pořadu Na stojáka a Hanu a Petra Ulrychovy s Javory Beat. Závěrečná akce, nedělní Cesta do pravěku, je věnována dětem. Výtěžek z festivalu věnujeme na dobročinné účely," uvedl ředitel pořádajícího Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Předprodej probíhá na www.tydenkultury.cz. Speciální nabídku připravil Spa hotel Lanterna, jehož hosté ubytovaní na 2 a více nocí dostanou lístek na jedno vybrané představení zdarma.

Resort Valachy již několik let pravidelně organizuje také akce pro děti a je pořadatelem seriálu závodů VALACHY TOUR nebo Karlovského gastrofestivalu, který se loni počtem 40 tisíc hostů stal nejnavštěvovanější akcí svého druhu v ČR. „Doplnění dětských, sportovních a gurmánských akcí o kulturní festival je dalším krokem v naší snaze nabízet návštěvníkům i obyvatelům regionu pestré zážitky," dodal Tomáš Blabla.

Týden kultury není jedinou letní novinkou Resortu Valachy, který ve Velkých Karlovicích u slovenské hranice provozuje tři hotely, dvě wellness centra, golfové hřiště a další volnočasové aktivity a s počtem 300 lůžek patří k největším ubytovatelům v Beskydech. Další novinkou prázdnin jsou například kurzy pečení valašských frgálů pořádané dvakrát týdně, indické masáže a lekce jógy s rodilým Indem, program pro rodiny s dětmi a začátečníky Golf pro každého na Golfovém hřišti Horal či nové atrakce v dětském zábavním parku Razulák.

www.valachy.cz, www.tydenkultury.cz

Program týdne kultury na Valašskupondělí 22. 8. od 18:00 hodin - Cirk La Putyka - Airground - Velkolepé představení „moderního cirkusu" si pohrává nejen se zemskou přitažlivostí. Závěsná akrobacie za doprovodu živé hudby, pohybové a taneční divadlo, které vás dostane do nebeských výšin.
úterý 23. 8. od 18:00 hodin - Komici s.r.o. – Stand-up comedy, při níž se představí hvězdy pořadu „Na stojáka" - Miloš Knor, Tomáš Matonoha a komik a kouzelník Richard Nedvěd.
středa 24. 8. od 18:00 hodin - Javory Beat – Známé Javorovské písničky v beatovém kabátě. Znělý hlas sourozenců Ulrychových za doprovodu kytar, kláves a perkusí.
čtvrtek 25. 8. od 18:00 hodin - Jaroslav Dušek - Čtyři dohody – Nezapomenutelné představení průvodce osobní svobodou a zamyšlením nad sebou samým v podání J. Duška.
pátek 26. 8. od 18:00 hodin - Jaroslav Dušek - Pátá dohoda – Úspěšné pokračování Čtyř dohod, tentokráte o svobodě být sám sebou.
sobota 27. 8. od 18:00 hodin - Slovácké divadlo Uherské Hradiště - Rychlé šípy – Mirek Dušín se svými přáteli v dlouhodobě nejúspěšnějším představení Slováckého divadla (od roku 2008 již více jak 400 repríz).
neděle 28. 8. od 11:00 hodin - Městské divadlo Zlín - Cesta do pravěku - Příběh o dětském dobrodružství, odvaze i mamutech a tyranosaurech podle Karla Zemana.