„Dříve jsem pracoval v zahraničí jako přepravce vozů. Poté jsem přesídlil do Kralup nad Vltavou, kde jsem šest let pracoval ve své vlastní firmě. Když však přišly povodně, všechnu mou práci spláchla voda a já jsem musel začít znovu,“ nastínil počátky svého podnikání Jaroslav Boucník.

Nepřetržitá práce na opravách ho však vyčerpala natolik, že intuitivně zatoužil po klidu. „Vrátil jsem se do Všechovic, kde jsem se narodil, a v roce 1999 jsem se rozhodl koupit zchátralý mlýn,“ dodal Jaroslav Boucník, který na opravách mlýna pracuje od roku 2000. Pro veřejnost byla restaurace v Příleském mlýně otevřena v dubnu letošního roku.

Kromě ubytování pro deset lidí, výborného jídla a klidného prostředí podhůří Hostýnských vrchů mohou hosté Příleského mlýna využít masáží nebo sauny.

Otevřením restaurace však práce Jaroslava Boucníka neskončila. V nejbližší době plánuje postavit pro hosty bazén, fitness centruma kurty. „Práce je tady pořád hodně. Často jsem měl chuť se vším praštit a prodat mlýn někomu jinému.Když však vidím ranní slunce a krásnou přírodu, která je kolem, neodolám a znovu se pustím do další práce,“ dodal Jaroslav Boucník.

Jak uvedl, hosty Příleského mlýna jsou především rodiny s dětmi, ale velký úspěch sklidily i pořádané svatby. Na své práci Jaroslav Boucník nejvíce oceňuje její pestrost. „Navíc mám radost, že to, co dělám, má nějaký smysl. V životě totiž nejde jenom o peníze, ale především o příjemné chvilky odpočinku a relaxace,“ dodal Jaroslav Boucník.