VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Škola vaření: jak na nejlepší bramborový salát?

Další díl seriálu přináší zajímavé tipy, jak vylepšit nedílnou součást české vánoční kuchyně

22.12.2012
SDÍLEJ:

Bramborový salát. Ilustrační fotoFoto: vseovareni.cz

Je to klasika, bez které si Štědrý večer snad ani nedokážeme představit.

Každý ho připravuje kapku jinak, ale základ je vždy stejný brambory, zelenina a kyselá okurka.

Řeč je samozřejmě o bramborovém salátu, jehož nejoblíbenější variace vám dnes chceme představit.

Většina lidí ho připravuje z brambor uvařených na loupačku, kořenové zeleniny, jemně nakrájené cibule a nakládaných okurek. Ochutí horčicí, solí a pepřem a smíchají s majonézou.

Mnoho z nás přidává také natvrdo uvařené vejce, hrášek a cukr. Ti, kteří si s tradicí hlavu nelámou a rádi experimentují, se nežinýrují přidat jablko, jemný salám či kukuřici.

Worchester, kapari nebo bylinky

Zastánci zdravějšího stravování pak majonézu nahrazují jogurtem, kuchařští mistři zase rádi přidávají vývar nebo worchestrovou omáčku a kapari či bylinky, cibuli nahrazují šalotkou a salát zakápnou olivovým olejem, případně citronovou šťávou.

Záleží tedy jen na vás, jestli jste chuťoví minimalisté a vyhovuje vám ho připravit jen ze tří ingrediencí, nebo naopak smícháte úplně vše a těšíte se z pestrosti chutí.

VYZKOUŠEJTE:

Bramborový salát s čenekem, koprem a rajčaty

Bramborový salát

Bramborový salát po italsku

Bramborový salát

Rady pro váš skvělý salát

Tak či tak, je pár základních rad, které vám můžeme doporučit pro jakýkoli salát:

1.Vyberte odpovídající brambory. Do salátu patří brambory typu A, tedy salátové. Jsou pevné a při míchání se nerozpadnou na kaši.

2.Salát připravujte z ještě teplých brambor, přestože se v řadě receptů doporučuje uvařit si brambory den předem a loupat je za studena. Chutě se při přípravě salátu z teplých brambor mnohem lépe prolnou.

3.Všechny ingredience míchejte pečlivě, ale velmi opatrně, abyste brambory a zeleninu příliš nerozmačkali.

4.Salát si připravte s předstihem, nejlépe den předem, aby se dokonale uležel. Brambory do sebe natáhnou koření a majonézu a všechny chutě se perfektně spojí.

5.Nenechte se zviklat zaručenými recepty jiných. Když chcete vyzkoušet něco nového, inspirujte se. Pokud ale do svého salátu každý rok dáváte šunku, ale jste přesvědčení, že vajíčka do něj nepatří, nedávejte je tam jen proto, že to tak už roky dělá sousedka.

Více receptů, tipů a návodů na www.vseovareni.cz

Autor: Redakce

22.12.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 14 900 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14900 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Požadavky:, znalost přípravy indické kuchyně, , Zájemci se mohou hlásit u kontaktní osoby - pan Mohan Gupta:, - zasláním životopisu (CV) na e-mail: gangarestaurace@seznam.cz;, - telefonicky (08,00 - 17,00hod.) na čísle 776 835 225;, - osobně (08,00 - 17,00hod.) na adrese místa výkonu práce, , Místo výkonu práce: GANGA RESTU s.r.o., nám. T. G. Masaryka č.p. 574/18, 750 02 Přerov. Pracoviště: Ganga restu s.r.o.- pracoviště přerov, nám. T. G. Masaryka, č.p. 574, 750 02 Přerov 2. Informace: Mohan Gupta, +420 776 835 225.

Bankovnictví a finanční služby - Bankovnictví a finanční služby Finanční poradce 40 000 Kč

Řídící pracovníci v oblasti finančních a pojišťovacích služeb Obchodní zástupce - poradce. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 40000 kč, mzda max. 80000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: Náplň práce:, servisní činnost pro klienty po předem domluvené schůzce prostřednictvím call centra, jedná se o práci z velké části v terénu, , Požadujeme:, cílevědomé a ambiciózní uchazeče, ekonomické zaměření vítáno, praxe v této oblasti výhodou, komunikativnost, spolehlivost, znalost práce na PC, samostatnost, vnitřní motivace, obchodní talent, prodejní dovednosti, bezúhonnost, ŘP B, , Nabízíme:, práci bez nutnosti aktivního vyhledávání klientů ve svém okolí (klientský kmen), bezplatné školení a registraci u ČNB, kariérní růst, seberealizaci. Nárok na firemní benefity - mobilní telefon, notebook, tiskárnu, automobil atd., , Zájemci se mohou hlásit u kontaktní osoby:, - zasláním životopisu (CV) na e-mail: jiri.matejicny@smsfinance.cz, - telefonicky (08,00 - 20,00hod.) na čísle 605 987 858, - osobně na adrese: SMS finance, a.s., pracoviště Jiráskova č.p. 2188, 753 01 Hranice 1. Pracoviště: Sms finance, a.s. - pracoviště hranice, jiráskova, Jiráskova, č.p. 2188, 753 01 Hranice 1. Informace: Jiří Matějíčný, +420 605 987 858.

Výroba - Výroba Zámečníci strojů 18 000 Kč

Zámečníci strojů Strojní zámečník - mechanik. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadavky:, podmínkou je znalost čtení výkresové dokumentace, manuální zručnost, samostatnost, vyučení v oboru, , Nabízíme:, závodní stravování, příspěvek na dopravu, příspěvek na penzijní nebo životní pojištění, navíc 3 dny zdravotního volna, , Zájemci se mohou hlásit:, - zasláním životopisu (CV) na e-mail: horsagova@paragan.cz. Pracoviště: Paragan s.r.o., Lipnická, č.p. 351, 753 61 Hranice 4. Informace: Hana Orságová, .

Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství - Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství 12 200 Kč

Pomocní pracovníci v zahradnictví Pomocní pracovníci v zahradnictví. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12200 kč. Volných pracovních míst: 40. Poznámka: Náplň práce:, Jedná se o práci na poli, to znamená v dešti, na slunci, ve vysokých a nízkých teplotách., Pracovní doba: od 5,00 hod., včetně sobot a nedělí., , Požadujeme:, manuální zručnost, řidičský průkaz na traktor pouze výhodou., , Zájemci se mohou hlásit u Ing. Mlčocha:, - osobně v sídle firmy každé pondělí od 8,00 do 14,00 hod., , Místo výkonu práce: ZELTR AGRO a. s., Roketská č.p. 790/23, 751 02 Troubky nad Bečvou. Pracoviště: Zeltr agro a. s., Roketská, č.p. 790, 751 02 Troubky nad Bečvou. Informace: Miroslav Mlčoch, +420 605 208 830.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Videosouhrn 24.–25. května 2018

Divadelní schody plné vody a mistři z Karviné a temný mok Ostravy: videa dne

Fotbalisté FK Kozlovice (v modrožlutém) proti Ústí
43

Důležité derby! Udrží Ústí vedení? Kozlovice chtějí stáhnout náskok

Noc kostelů v Hranicích: výstup na věž, baroko i filmová muzika

Neopakovatelnou atmosféru večerních prohlídek svatostánků a nahlédnutí do míst, která lidem nejsou běžně přístupná, nabídne v pátek 25. května od 18 do 23 hodin Noc kostelů.

Rány pěstí a kopanec. Mladík zaútočil před letňákem na padesátiletého muže

Úctu ke starším v úterý dopoledne rozhodně neprojevil teprve osmnáctiletý mladík, který před letním kinem v Hranicích nejdříve slovně, a pak fyzicky napadl padesátiletého muže.

Přepisování dějin a honičky na Pardubicku a Porta v novém hávu: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve dnech 22. až 23. května 2018.

Golf v Radíkově jede. Májový turnaj patřil Ostravanům, Kdo vyhraje Bonton Tour?

Letošní golfová sezona je v plném proudu. V jednom kole je také hřiště v Radíkově. Místní oddíl v sobotu uspořádal Májový turnaj na devět a osmnáct jamek, který přilákal hráče z pěti klubů. Větší zájem byl o devítijamkovou variantu.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT