VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Škola vaření: jak na nejlepší bramborový salát?

Další díl seriálu přináší zajímavé tipy, jak vylepšit nedílnou součást české vánoční kuchyně

22.12.2012
SDÍLEJ:

Bramborový salát. Ilustrační fotoFoto: vseovareni.cz

Je to klasika, bez které si Štědrý večer snad ani nedokážeme představit.

Každý ho připravuje kapku jinak, ale základ je vždy stejný brambory, zelenina a kyselá okurka.

Řeč je samozřejmě o bramborovém salátu, jehož nejoblíbenější variace vám dnes chceme představit.

Většina lidí ho připravuje z brambor uvařených na loupačku, kořenové zeleniny, jemně nakrájené cibule a nakládaných okurek. Ochutí horčicí, solí a pepřem a smíchají s majonézou.

Mnoho z nás přidává také natvrdo uvařené vejce, hrášek a cukr. Ti, kteří si s tradicí hlavu nelámou a rádi experimentují, se nežinýrují přidat jablko, jemný salám či kukuřici.

Worchester, kapari nebo bylinky

Zastánci zdravějšího stravování pak majonézu nahrazují jogurtem, kuchařští mistři zase rádi přidávají vývar nebo worchestrovou omáčku a kapari či bylinky, cibuli nahrazují šalotkou a salát zakápnou olivovým olejem, případně citronovou šťávou.

Záleží tedy jen na vás, jestli jste chuťoví minimalisté a vyhovuje vám ho připravit jen ze tří ingrediencí, nebo naopak smícháte úplně vše a těšíte se z pestrosti chutí.

VYZKOUŠEJTE:

Bramborový salát s čenekem, koprem a rajčaty

Bramborový salát

Bramborový salát po italsku

Bramborový salát

Rady pro váš skvělý salát

Tak či tak, je pár základních rad, které vám můžeme doporučit pro jakýkoli salát:

1.Vyberte odpovídající brambory. Do salátu patří brambory typu A, tedy salátové. Jsou pevné a při míchání se nerozpadnou na kaši.

2.Salát připravujte z ještě teplých brambor, přestože se v řadě receptů doporučuje uvařit si brambory den předem a loupat je za studena. Chutě se při přípravě salátu z teplých brambor mnohem lépe prolnou.

3.Všechny ingredience míchejte pečlivě, ale velmi opatrně, abyste brambory a zeleninu příliš nerozmačkali.

4.Salát si připravte s předstihem, nejlépe den předem, aby se dokonale uležel. Brambory do sebe natáhnou koření a majonézu a všechny chutě se perfektně spojí.

5.Nenechte se zviklat zaručenými recepty jiných. Když chcete vyzkoušet něco nového, inspirujte se. Pokud ale do svého salátu každý rok dáváte šunku, ale jste přesvědčení, že vajíčka do něj nepatří, nedávejte je tam jen proto, že to tak už roky dělá sousedka.

Více receptů, tipů a návodů na www.vseovareni.cz

Autor: Redakce

22.12.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 17 000 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov Stavební dělník - betonář (provádění epoxidových stěrek). Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Náplň práce:, betonáž průmyslových podlah; provádění epoxidových stěrek, , Požadavky:, praxe ve stavebnictví (není nutností); řidičský průkaz sk. B; časová flexibilita; profesionalita; samostatnost; spolehlivost; schopnost učit se novým věcem; manuální zručnost; fyzická zdatnost, , Nabízíme:, stravenky (diety), , Zájemci se mohou hlásit:, - zasláním životopisu (CV) na e-mail: info@kkstav.cz, , Místo výkonu práce: dle zakázek zaměstnavatele na území ČR. Pracoviště: Kkstav concrete s.r.o. - pracoviště, Galašova, č.p. 156, 753 01 Hranice 1. Informace: Tereza Trvajová, . Výroba - Výroba Manipulační dělníci ve výrobě 16 000 Kč Manipulační dělníci ve výrobě Dělník do výroby. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16000 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: Nabízíme:, možnost ubytování přímo v areálu; možnost záloh, , Zájemci se mohou hlásit u kontaktní osoby - paní Veronika Ševčíková:, - zasláním životopisu (CV) na e-mail: personalista@renosteel.cz, - telefonicky (Po - Pá 08,00 - 11,00hod.) na čísle 773 279 685, - osobně (Po - Pá 08,00 - 11,00hod.) na adrese místa výkonu práce, , Místo výkonu práce: RenoSteel s.r.o., náměstí Svobody č.p. 268, 752 01 Kojetín. Pracoviště: Renosteel s.r.o. - pracoviště kojetín, náměstí Svobody, č.p. 268, 752 01 Kojetín. Informace: Veronika Ševčíková, +420 773 279 685. Obchod - Obchod Obsluha čerpacích stanic a mycích linek 17 000 Kč Obsluha čerpacích stanic a mycích linek dopravních prostředků Obsluha čerpací stanice. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Nepřetržitý provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Nabízíme:, stravenky, , Zájemci se mohou hlásit:, - osobně na adrese Richard Pola, Bělotínská 2032, 753 01 Hranice (čerpací stanice OMV). Pracoviště: Richard pola - pracoviště hranice, Bělotínská, č.p. 2032, 753 01 Hranice 1. Informace: Richard Pola, +420 733 678 398. Administrativa - Administrativa Úředník ve skladu 90 Kč Úředníci ve skladech Pracovník skladu a logistiky. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 90 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Náplń práce:, Obsluha manipulačního vozíku, příjem a výdej zboží; , , Požadavky:, řidičský průkaz sk. B nebo znalost účetního programu Stormware POHODA výhodou, , Nabízíme:, stravenky v hodnotě 100,-Kč; 3 dny dovolené navíc, , Zájemci se mohou hlásit:, - zasláním životopisu (CV) na e-mail: spacil@reddo.cz. Pracoviště: Reddo cz s.r.o.- pracoviště hranice, Třída Československé armády, č.p. 211, 753 01 Hranice 1. Informace: Petr Spáčil, .

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Losování volebních čísel v Hranicích
2

Volební čísla v Hranicích jsou rozlosována. Jedničku mají lidovci

Infocentrum o Hranické propasti
14

14 000 návštěvníků! Tolik jich už zavítalo do infocentra o Hranické propasti

Desmond i Kateřina Brožová zazáří na Hustopečských dnech

Skupiny Desmond a Mirai nebo herečka a zpěvačka Kateřina Brožová. To jsou největší lákadla letošních Hustopečských dnů, které se konají od pátku 24. do neděle 26. srpna na zámku v Hustopečích nad Bečvou.

Až na vrcholky hor se 165 kily na zádech a neckyáda na suchu: videa víkendu

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku o víkendu 18. až 19. srpna 2018.

Surovec s kočárkem a 17 ukradených kol za měsíc: prohlédněte si videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pátek 17. srpna 2018.

O pivu, vodě i Jeseníkách. Ředitel Holby odpovídal ON-LINE

„Pivo vaříme z podzemní vody z horských pramenů,“ říká ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT