Podle mluvčí společnosti Martiny Žáčkové podporuje HP TRONIC zlínské organizace Educo a Handicap již delší dobu. Alzheimercentrum, které se zaměřuje na stále spíše opomíjenou oblast seniorů, doplnilo trojici sponzorovaných společností poprvé loni.

„Částku 300 tisíc korun jsme jim věnovali z prostředků, dříve využívaných na nákup vánočních dárků pro obchodní partnery. Dalších více než 53 tisíc korun mezi sebou vybrali sami zaměstnanci formou tomboly,“ popsal František Mikoška, obchodní a marketingový ředitel společnosti HP TRONIC, která je mj. provozovatelem sítě prodejen Euronics, e-shopů Kasa.cz a Hej.sk či Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích a vlastní značku ETA.

Vítězný strom soutěže Deníku O nejkrásnější vánoční strom, 2017, stojí ve Fryštáku
Nejhezčí strom v kraji má Fryšták, druhý září v Uherském Brodě

Věnované prostředky umožní organizacím financovat řadu projektů. „Letos jsme díky daru našim klientům dopřáli týdenní dovolenou snů. Totéž plánujeme i příští rok, kdy je vezmeme na týden do jižních Čech. Podpoříme i hiporehabilitační pobyt a naše přepravní služby pro vozíčkáře. Finanční dar od HP TRONICu nám opravdu velmi pomáhá,“ uvedl Aleš Chudárek z Handicapu. Organizace podporuje pracovní a společenské aktivity lidí se zdravotním postižením. Nyní se stará o 100 klientů, dalším šedesáti poskytuje přepravní služby a dvaceti osobní asistenci.

Ohňostroj. Ilustrační foto.
S novoročním ohňostrojem se vrátíme o sto let zpět

Zlínské Alzheimercentrum, poskytující sociální a zdravotní péči seniorům, si díky loňskému příspěvku pořídilo elektrický zvedák pro přemisťování klientů z lůžka na vozík. „Staráme se o 92 klientů, takže nám toto zařízení velmi pomáhá v práci. Zájem o naše služby stále roste, proto v příštím roce rozšíříme centrum o další část pro 60 klientů a finanční dar použijeme na její vybavení. HP TRONIC je nyní naším největším sponzorem, daru si nesmírně vážíme,“ dodala Helena Nováková z Alzheimercentra.

BERANI, DO TOHO! Budova prodejny Baťa ve Zlíně v Dlouhé ulici se oblékla do modré plachty, na které žlutě září například nápis Dej, ševče, gól!
Let´s go, Ševci! Baťu zdobí obří fandící plachta. Jak se vám líbí?

Středisko rané péče Educo, poskytující terénní sociální službu rodinám s dětmi se zdravotním postižením, peníze stejně jako letos využije na víkendové setkání svých klientů. „Pro rodiny je to velký přínos. Část peněz také chceme použít na nákup nového auta,“ doplnila Dagmar Machová z organizace Educo. Jejích šest pracovníků navštěvuje ve Zlínském kraji celkem 110 rodin a ročně najezdí 60 tisíc kilometrů.

Peníze, dříve používané na nákup vánočních dárků pro partnery, tímto způsobem věnovala společnost HP TRONIC již potřetí. „I naši partneři tento přístup oceňují a podporují nás. Určitě v tom budeme pokračovat i v budoucnu,“ uzavřel generální ředitel společnosti HP TRONIC Daniel Večeřa.