Návštěva kurzu je ale skvělým tipem i pro ty, kteří si chtějí udělat jednodenní letní výlet. Tříhodinový kurz lze totiž spojit se spoustou další zábavy, třeba návštěvou zábavního parku Razulák, relaxačního centra Wellness Horal, Kulíškovy naučné stezky nebo vyhlášené terasy hotelu Horal s nabídkou valašských specialit.

„Kurzy pečení valašských frgálů se konají po celé prázdniny vždy v úterý a sobotu od 10 hodin. O tomto víkendu navíc opět chystáme i speciální mini kurzy pro děti a to v sobotu 9. července od 15 hodin a v neděli 10. července od 10 hodin. Pro děti je práce s těstem a výroba frgálů opravdu velká zábava a navíc je čeká i další program se strašidýlkem Razulákem, než se jejich koláč dopeče," říká mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Zatímco pro děti je program zkrácený a doplněný hrami a zábavou, kurz pro dospělé přináší příležitost vyzkoušet si poctivou výrobu frgálu opravdu od začátku do konce – tedy od výroby těsta až po upečení. Program trvá zhruba 3 hodiny. „Dozvíte se i zajímavosti o historii frgálů nebo praktické tipy od našich pekařek, které se věnují výrobě frgálů dennodenně a znají dobře i různé praktické vychytávky. Kromě nových dovedností a vlastního frgálu si z kurzu odvezete i certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského a zástěru jako dárek na památku," láká Martina Žáčková. Během kurzu je připraveno i drobné občerstvení.

Na kurzy je potřeba se objednat předem na telefonním čísle 571 477 300. Více informací se dozvíte na webu Resortu Valachy.

Kurzy pečení frgálů nejsou jedinou atraktivní novinkou léta v Resortu Valachy. Zajímavostí je například zábavný program Golf pro každého, který nabízí příležitost vyzkoušet si úplné základy golf s průvodcem na Golfovém hřišti Horal. „Program je ideální i pro rodiny s dětmi, trvá zhruba hodinu a půl," doplňuje mluvčí resortu.

Vyzkoušet můžete také projížďky na segwayi nebo elektrokole, vyrazit na Fotostezku Valachy nebo zavítat na lekce jógy s indickým lektorem. Každou středu se koná hudební podvečer s ochutnávkou vín na terase hotelu Horal, každý víkend tu nabízejí grilované speciality a v závěru prázdnin se v Resortu Valachy chystá nový festival Týden kultury na Valašsku. Inspirovat se můžete i dalšími tipy nebo vyrazit do Velkých Karlovic i na více dnů a užít si zdejší možnosti turistiky a cyklistiky ve spojení s relaxací ve wellness centrech Resortu Valachy.