V 17:30 bude následovat vernisáž s vyhodnocením a odměněním nejhezčích strašidýlek a připraven je i doprovodný program s ukázkou práce řezbářů, foukáním a zdobením baněk s Irisou nebo soutěžemi s žabákem Coquim a Maxipsem Fíkem. Na závěr, po setmění v 18 hodin, mohou odvážné děti vyrazit na stezku odvahy.

Další zajímavá akce pro celou rodinu se chystá v Resortu Valachy hned o týden později, kdy se v sobotu 20 října koná u hotelu Galik tradiční běžecký závod BĚHEJ VALACHY. Dospělí si mohou vybrat ze dvou tratí v délce 6,5 a 12 kilometrů, připraveny jsou i závody na kratší vzdálenosti pro děti.

Každou sobotu v říjnu a listopadu také Resort Valachy pořádá kurzy pečení valašských frgálů. Obvykle se konají jen o letních prázdninách, pro velký zájem ale letos pokračují i v podzimním období. Kurzy se konají vždy od 10 hodin v Bistru Razula, účastníci se během tříhodinového programu dozví zajímavosti o tomto tradičním valašském koláči a také si ho sami upečou pod vedením zkušené pekařky. Kurz je vhodný i pro děti.

vítězka soutěže frgálů A. Šauerová
Soutěž frgálů na Karlovském gastrofestivalu vyhrál makový koláč