Záchranáři jej letecky transportovali do brněnského popáleninového centra.

„Hasičským jednotkám se podařilo uchránit okolní nemovitosti. Zraněna je jedna osoba,“ informoval v sobotu nad ránem mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Radek Buryánek.

Při příjezdu hasičů byl již dům v plamenech. Podle záchranářů v něm došlo k výbuchu propanbutanové lahve. S ohněm bojovalo několik hasičských jednotek.

Srážka vlaků v Němčicích
VIDEO: Při srážce vlaků v Němčicích se zranili lidé, boural osobák z Olomouce

Volající na tísňovou linku oznámil, že na místě je lehce zraněný muž středního věku. Utrpět měl lehké popáleniny dolních končetin.

„Po příjezdu složek IZS na místo bylo zjištěno, že pacient utrpěl popáleniny druhého až třetího stupně na zhruba 60 procentech těla,“ informovala Lucie Mikisková, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje.

Operační středisko záchranky požádalo o spolupráci leteckou záchrannou službu z Jihomoravského kraje.

„Vzhledem k většímu rozsahu popálenin bylo nutné pacienta analgetizovat, stabilizovat jeho vitální funkce, zajistit žilní linku a podat infúzní terapii společně s kyslíkovou terapií,“ popisovala.

Obyvatele Nedvězí násilná smrt jejich oblíbené a srdečné sousedky velmi zasáhla. K tragédii došlo v rodinném domě, pachatele zadrželi v úkrytu v rozestavěné budově v sousedství
Vražda otřásla Nedvězím: lupič zabil ženu v jejím domě, místní jsou zdrcení

Po příletu letecké záchranné služby převedl lékař pacienta na umělou plicní ventilaci a ve stabilizovaném stavu zraněného muže transportovali do Fakultní nemocnice Brno Bohunice na popáleninovou jednotku intenzivní péče.

Další okolnosti vzniku požáru jsou prošetřují Policie ČR a hasiči. Na místo byl povolán statik k posouzení celkového stavu domu.