Hlavně vypnout. Nic neslyšet. Neodpovídat na žádné otázky. Jsem alergická už jen, když slyším slovo mami. Ano, rodina je základ státu, ale všechno má své hranice. Když vláda oznámila uzavření škol, vnímala jsem tato opatření jako nutnost. Izolovat se a chránit zdraví nás všech. Nenapadlo by mě, co vše se v našich životech změní.

Co nám pomůže zvládnout vše v psychické pohodě? Naordinujte si informační dietu, hýbejte se a držte se svých koníčků.
Lidé propadají panice. Zbytečně. Vyčistit hlavu si lze přitom běžnými "rituály"

Titulní strana magazínu ŽenyZdroj: deníkDcera Karolina chodí na víceleté gymnázium a od prvopočátečního přechodu na distanční režim se výuka řídí každý den podle platného rozvrhu hodin. Ano, mají i hudební výchovu, tělocvik nebo výtvarku. Učitelé se snaží do dětí nahustit ještě víc než při běžné školní docházce. Dcera neustále vypracovává nějaké projekty, připravuje prezentace a pouští si videa, ze kterých má vyčíst odpovědi. Pravidelně píší testy na známky a musí se zapojovat v hodině. Ona sama si stěžuje primárně na distanci od kamarádů. Na otázky, jak to zvládá nebo jestli potřebuje pomoc ve škole, odpovídá: V pohodě mami a dokončí to ledabylým mávnutím rukou.

Celý den v pyžamu

Upřímně? Vždycky se mi uleví. Ráda bych jí pomohla, ale i pro mě je situace dost náročná. Den si musím rozvrhnout tak, abych se postarala ještě o mladší dvouletou dcerku a zvládla svoji práci, kterou nakonec doháním stejně po nocích.

Celý článek čtěte ve čtvrtečním magazínu Ženy, který je součástí regionálních Deníků.

Letošní vánoční nákupy se uskuteční z velké části v on-line prostoru.
Překvapení pod stromečkem. Podívejte se na tipy Deníku na dárky nejen pro ženy

Dále si přečtete:

- inspirace aneb jak být královnou'
- slavnostní líčení pro krásný večerních
- dárky na poslední chvíli
- psychologie aneb Vánoce, jaké jsme neměli

Předplaťte si Deník s pravidelnými čtvrtečními přílohami již od 76 Kč měsíčně. (objednávejte ZDE) nebo si jej můžete objednat i telefonicky na 272 015 015.