Studentka pochází z malého města v Moravskoslezském kraji. „Ve Vrbně pod Pradědem jsem prožila úžasné dětství. Běhala jsem po lese, stavěla bunkry a domů se pravidelně vracela špinavá s odřenými koleny,“ vzpomíná Kopíncová.

Jako dítě se chtěla stát baletkou, později letět do vesmíru a v patnácti si vysnila práci moderátorky. Také proto se přestěhovala do Brna, kde začala studovat mediální studia. „Brno jsem si naprosto zamilovala. Bohužel vzhledem k mému snad budoucímu povolání musím do Prahy, kde je většina mediálních domů,“ tvrdí studentka. Podotýká však, že by v Brně ráda zůstala.

Nově ozdobená socha Jošta na Moravském náměstí v Brně.
Nová ozdoba Jošta: na štítu znak, na kopí vlajka. Kvůli demokracii v Bělorusku

O modeling se začala zajímat ve svých osmnácti letech. První zkušenosti získala v Ostravě, větší akce a přehlídky přišly po přestěhování do Brna. Minulý rok se přihlásila do soutěže Miss Czech Republic, kterou nakonec vyhrála.

Život se však výhradně modelingem studentka neplánuje. „Pracovat pouze jako modelka je v České republice těžké. Jsme malý trh a máme spousty nádherných žen,“ říká Kopíncová.

Výhra v soutěži s sebou nese řadu povinností. Tou nejdůležitější je příprava na světovou soutěž Miss World. Úřadující královna krásy nyní pracuje na svém charitativním projektu, zdokonaluje se v anglickém jazyce a v neposlední řadě buduje portfolio fotografií. Reprezentovat Českou republiku na světových molech má už v příštím roce. „Kvůli koronaviru je vše nejisté. Prozatím máme informaci, že Miss World bude v druhé polovině roku 2021 v Malajsii,“ dodává.

Kryt pod katedrálou sv. Petra a Pavla v Brně.
Nepřístupný atomový kryt pod Petrovem v Brně. Nahlédněte do něj dřív než ostatní

Intenzivně se věnuje založení vlastního nadačního fondu, který bude zaměřený na děti z dětských domovů. „V jednom takovém domově jsem pomáhala při pandemii koronaviru a zjistila jsem, že je to opravdu něco, co mi dává smysl a zároveň přináší radost,“ usmívá se studentka.

KAROLÍNA LUNDOVÁ