VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Garden Food Festival: zájem překvapil, návštěvníci ochutnali i cvrčky na másle

Střední Morava - Minulý víkend se v Olomouci konal první ročník Garden Food Festivalu, který představil špičkovou gastronomii z České republiky i zahraničí. O pár slov jsme požádali jednoho z organizátorů akce Pavla Vysloužila. Kolik lidí na festival přišlo a co je nejvíce zaujalo?

27.5.2015
SDÍLEJ:

Zdeněk Pohlreich a Eliška Bučková - tváře Garden Food Festivalu v OlomouciFoto: archiv Garden Food Festivalu

Kolik lidí na festival přišlo a co je nejvíce zaujalo?
Našlo si k nám cestu na 10 tisíc lidí, zájem o festival nás velmi příjemně překvapil. Návštěvníci si vyzkoušeli českou a moravskou klasiku, moderní gastronomii, kuchyně Polska, Itálie, Nepálu či Maďarska. Příchozí ochutnali netradiční speciality jako jídla s chilli papričkami či lanýži, husí játra a hmyzí kuchyni. Cvrčci na másle a soli byli snězeni dokonce v neděli odpoledne. Úspěšné restaurace a vystavovatelé mají zájem přijet do Olomouce i příšt rok.

Jak se vám osvědčila sekce vystavovatelů regionálních produktů?
Byla plnohodnotnou součástí festivalu. Naší ideou bylo představit nejlepší a nejzajímavější výrobce z regionu a ukázat lidem, co vše se v kraji vaří, peče, zdobí a udí. O většinu stánků byl velký zájem návštěvníků. Sekci ocenil i ministr zemědělství Marian Jurečka, který festival navštívil. Oba dny běžel program také na pódiu.

Kdo nejvíc zaujal návštěvníky?
Velký zájem byl o kuchařský duel Zdeňka Pohlreicha se šéfkuchařem Jaroslavem Klárem, lidé se bavili i při kuchařském souboji primátora Antonína Staňka s hejtmanem Jiřím Rozbořilem.

Na co se mohou lidé těšit příští rok?
Idea festivalu zůstane stejná a k letos úspěšným restauracím určitě přibudou i další z regionu. Již nyní se domlouváme se špičkovými podniky z Prahy, Ostravska, Zlínska a Brněnska. Chceme, aby jejich kuchaři předvedli své umění v Olomouci. Plánujeme také společně s městem Olomouc a Olomouckým krajem přivést na festival partnerská města a regiony a představit jejich gastronomii. Hlavní tváře festivalu, Zdeněk Pohlreich a Eliška Bučková, s námi chtějí pracovat nadále, lidé se ale mohou těšit také na další osobnost i špičkové gastronomie. 

Autor: Jindra Pechová

Autor: Redakce

27.5.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Číšník, servírka 19 000 Kč

Číšníci a servírky Servírka, číšník. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 19000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Směnnost: dlouhý, krátký týden., , Požadavky:, chuť do práce, nevyučené zaučíme, trestní rejstřík bez záznamu., , Nabízíme:, obědy na pracovišti., , Zájemci se mohou hlásit:, - zasláním životopisu (CV) na email: pekarbrodek@volny.cz;, - telefonicky (9,00 - 12,00 hod.) na čísle 777 090 463 - p. Navrátilová;, - po domluvě osobní kontakt.. Pracoviště: Restaurace na pekárně s.r.o., Majetínská, č.p. 562, 751 03 Brodek u Přerova. Informace: Yweta Navrátilová, +420 777 090 463.

Vzdělávání a školství - Vzdělávání a školství Asistenti učitelů 6 570 Kč

Asistenti pedagogů Školní asistent MŠ. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 6570 kč, mzda max. 9865 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadovaná odborná kvalifikace:, Ukončené studium pedagogiky, nebo ukončený kurz pro asistenty pedagoga (Školní asistent však není pedagogický pracovník). , , Pracovní náplň:, poskytuje nepedagogickou podporu dětem v předškolním vzdělávání ohrožených školním neúspěchem, zajišťuje komunikaci mezi školou a rodinou. Poskytuje přímou nepedagogickou podporu dětem spočívající v nácviku jednoduchých činností, sebeobsluze, soběstačnosti a motivaci ke vzdělání. , , Nabízíme:, Příspěvky na školní stravování, benefity z FKSP., , Zájemci se mohou hlásit:, - zasláním životopisu (CV) na e-mail: info@zsjakprerov.cz;, - osobně na adrese: ZŠ J.A. Komenského, Hranická 14, 751 24 Přerov - Předmostí, kontaktní osoba paní Alena Bendová. Pracoviště: Základní škola j. a. komenského a mateřská škola, přerov - předmostí, hranická 14, Hranická, č.p. 425, 751 24 Přerov 4. Informace: Alena Bendová, +420 581 211 739.

Výroba - Výroba Obsluha strojů 20 000 Kč

Obsluha automatizovaných strojů a zařízení na prvotní zpracování dřeva Dělníci dřevozpracující výroby, obsluha rozmítací pily. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Náplň práce: obsluha rozmítací pily., První kontakt: telefonicky 777 711 559, e-mail: jiri.barton@kotrla.cz. Pracoviště: Kotrla a.s. 02, Potštátská, č.p. 611, 753 01 Hranice 1. Informace: Jiří Bartoň, +420 777 711 559.

Výroba - Výroba Manipulační dělníci ve výrobě 17 800 Kč

Manipulační dělníci ve výrobě Obsluha strojní pilky, manipulační dělník. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17800 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Zájemci se mohou hlásit:, - zasláním životopisu (CV) na email: kusova@strojirny.com;, - telefonicky od 7,30 do 15,30 hod. na čísle 581 694 511 - paní Kusová. Pracoviště: Strojírny olšovec s.r.o. - pracoviště olšovec, 753 01 Hranice 1. Informace: Zdenka Kusová, +420 581 694 511.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Házenkáři TJ Cement Hranice. Ilustrační foto

Cementáři už trénují. Cíl pro další sezonu? Zrychlit hru, říká kouč

Videosouhrn 19. července 2018

Usmrcené oči Berouskových tygrů a širý, černý lán: prohlédněte si videa dne

Vandal zapálil hřiště, škoda je 20 tisíc

Z poškození cizí věci podezírají kriminalisté neznámého vandala, který zapálil v květnu hořlavou látkou povrch víceúčelového sportovního hřiště v Hranicích.

Pivo a běh spojí hranická Pivní míle

Čtyři kola, čtyři piva, jedna party. To je podstata unikátního sportu z amerických univerzit 90. let. V sobotu 4. srpna jej přinese na Moravu druhý ročník Pivní míle Hranice.

Dům psího utrpení a dvoujazyčná likvidace gigantického burgeru: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v úterý 17. července 2018.

Raper Basta pokračuje v přípravě debutového alba. Čekání prokládá letními singly

Před pár měsíci jsme vám přinesli rozhovor s mladým hranickým raperem Bastou, který na letošní rok připravuje své první sólové album. Ještě před jeho vydáním o sobě ale chce dát co nejvíce vědět prostřednictvím jednotlivých singlů, které již produkuje pod hlavičkou pražského labelu Unbeatable, jehož se stal v březnu oficiálně členem.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT