Vítězem dražby se stala velká investiční společnost Mint Investments.

Do jejího portfolia patří například projekt Factory Office Center na pražském Smíchově, Office Park Stodůlky, obchodní centrum Mercury v Českých Budějovicích nebo administrativní centrum Anděl na pražském Smíchově.

„Nyní má měsíc na doplacení ceny dosažené vydražením a poté Olomouc City převezme. Pro nájemce, kteří dosud v tomto obchodním centru působí, se tím nic nezmění," řekl Libor Nevšímal, obchodní ředitel společnosti Naxos, která aukci zajišťovala.

„Pro nájemce, kteří dosud v tomto obchodním centru působí, se tím nic nezmění," dodal Nevšímal.

Do dražby se centrum dostalo kvůli nesplácení úvěru, který původní vlastník objektu, společnost aAIM Czech Republic, nesplácel bance.

Historicky první největší nedobrovolná dražba a vůbec první dražba obdobného zařízení trvala půl hodiny.

Vyvolávací cena byla 215 milionů korun a zúčastnění dražitelé mohli přihazovat po sto tisících.

„Licitace se zúčastnilo šest zájemců, převážně českých investorů. Dražba trvala půlhodinu a licitovalo se velice živě. Celkem bylo 49 příhozů – minimální činil 100 000 korun, ale přihazovalo se i několik milionů," sdělil Nevšímal.

Významné obchodně společenské centrum Olomouc City, které zahájilo provoz v roce 2005, je jedním z největších komplexů svého druhu na Moravě. Své prodejní plochy pronajímá téměř 70 nájemcům a je obsazeno téměř z 90 procent. Jeho výnos představuje zhruba 2,5 milionů eur ročně.

„Garantem výborného stavu a atraktivity tohoto centra je společnost DTZ, která komplex spravuje a zajišťuje tak dobrou výnosnost, díky níž je centrum výdělečné a finančně soběstačné. DTZ se stará o veškerý chod centra, od technického servisu až po komunikaci s nájemci. Mimo jiné spravuje i nákupní centrum Královo pole v Brně, Obchodní centrum Šestka na Praze 6 nebo Galerii Butovice na Praze 5," uvedl Libor Nevšímal.

Olomouc City nabízí sortiment nejrůznějších značek a služeb, restaurace a kavárny. Návštěvníci mají možnost zábavy na minigolfu nebo v multikině, kterým Olomouc City disponuje jako jediné obchodní centrum v regionu. Centrum sousedí s Globusem, který je dlouhodobě nejúspěšnějším hypermarketem v Olomouci.

K výhodám Olomouc City patří podle Libora Nevšímala mimo jiné i to, že jde o poměrně novou nemovitost nacházející se navíc v dobré lokalitě – na okraji Olomouce u významné rychlostní komunikace směřující do Hradce Králové.

Kdo je společnost Mint Investments

Skupina Mint Investments byla založena v již roce 2002 jako společný podnik hlavních představitelů této skupiny.

Mint Investments již investovala zhruba 195 miliónů eur do nemovitostí a alternativní energie ve střední Evropě.

Do portfolia společnosti patří například projekt Factory Office Center na pražském Smíchově, Office Park Stodůlky či obchodní centrum Mercury v Českých Budějovicích.

Zdroj: www.mintgroup.cz