Komise pro kulturu, mládež a sport při radě MOb Svinov přišla s nápadem, jak oživit stagnující situaci, která neumožňuje setkávání přátel, sousedů a občanů obce při tradičních plesech a zábavách.

Přestože hudbu si pouštěl každý podle libosti, zapojilo se do iniciativy dávající lidem možnost protančit celý sobotní večer spousta rodin.

Petříkov v sobotu 27. února 2021. Nově instalovaná závora.
A dost! Turisté v Jeseníkách parkovali, kde neměli. Obec postavila závoru

Zejména z Ostravy-Svinova, kde má projekt kořeny a na jehož facebookové stránce se mělo jednat o vůbec nejúspěšnější příspěvek vůbec.

„Bylo to takové povzbuzení a dá se říci, že i recese poukazující na aktuální stav a na to, že vždy se dá nalézt řešení, zkrátka možnost, jak si udělat radost,“ popsala první a sama doufá, že snad i poslední ročník Domácího plesu spoluorganizátorka ze svinovské kulturní komise Petra Zárodňanská.

Na facebookových stránkách Domácí PLES se v průběhu večera objevovala nejen spousta fotografií připravených či přímo tančících rodin (mnohdy i dosti odvážných a odvázaných), ale i videa plná nefalšované zábavy.

Přednádražní prostor ve Šternberku, 24. února 2021
Přednádraží ve Šternberku se radikálně mění, takto teď vypadá

Organizátoři tu a tam přidali příspěvky kapel Legendy se vrací či MG Dance, kteří je k domácí zábavě jen a jen vybízely. Nejlepší zaslané snímky byly odměněné v následné tombole.