I přesto, že vyzkoušel různé metody násilného vniknutí, nepodařilo se mu dostat dovnitř a odešel s prázdnou.

Pachatel přišel k budově čerpací stanice pěšky, a to od parkoviště blízkého marketu. Zastavil se u prosklených dveří prodejny, vzal ze země betonovou dlaždici, která byla součástí opravovaného chodníku, a opakovaně ji házel do skleněné výplně dveří.

„Neodradilo ho ani to, že si všiml bezpečnostní kamery na střeše budovy. Po rozbití odstranil bezpečnostní sklo na dveřích, aby vzápětí zjistil, že jsou dveře slepé, nikam nevedou a nachází se za nimi pouze sádrokartonová stěna,“ vylíčila přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Zloděj si chtěl poradit i s touto překážkou a sněhovým pluhem, který našel u popelnic, začal stěnu rozbíjet.

Jeho úsilí ale bylo marné - přes veškerou snahu se mu do objektu nepodařilo dostat a asi po osmnácti minutách marného boje místo opustil a odešel směrem, ze kterého přišel.

Následky nehody na železničním přejezdu u Polomi
Řidička vjela na přejezd u Polomi, zlomila závoru

„Pohyb pachatele zachytil kamerový záznam. Jednalo se o muže střední postavy ve věku kolem pětapadesáti let s plnovousem a delšími vlnitými vlasy, které mu vyčnívaly z kšiltovky,“ upřesnila jeho popis mluvčí.

Protože se do dnešního dne nepodařilo pachatele ustanovit, obrací se policie na veřejnost se žádostí o pomoc. Jakékoliv informace k totožnosti muže, kterého zachytila při činu bezpečnostní kamera, a mohly by pomoci při odhalení totožnosti, mohou lidé sdělit buď osobně na obvodním oddělení policie v Lipníku nad Bečvou, nebo kontaktovat telefonní číslo 735 788 513.

Je možné také zaslat SMS zprávu, využít bezplatnou linku tísňového volání 158, nebo poslat e-mail na adresu: pr.oo.lipnik.podatelna@pcr.cz. 

Ilustrační fotografie.
Podvodnice okradla mladého muže s handicapem