Podvodník v pátek 6. července neuzamčenými dveřmi vstoupil do bytu sedmasedmdesátileté ženy a pod falešným tvrzením, že je farář požádal o uvaření kávy, následně ženu okradl.

„Muž využil toho, že žena při přípravě nápoje stála otočená zády, a odcizil volně odloženou peněženku a finanční hotovost 500 korun. Následně se rozloučil a byt opustil,“ informoval krajský policejní mluvčí František Kořínek.

Celková škoda byla vyčíslena na více než pět tisíc korun.

Ilustrační foto.
Agresor napadl muže nejprve pěstí do brady, pak přidal kopance


Seniorka popsala, že se jednalo o středně vysokého muže ve věku okolo čtyřiceti let, hubené postavy s krátkými černými vlasy a opálenou bílou pletí.

„Na sobě měl černou košili s dlouhým rukávem bez kněžského kolárku a dlouhé tmavé kalhoty. Mluvil česky se silným cizím, zřejmě polským, přízvukem. Při řeči občas použil polské slovo,“ doplnil mluvčí.

Policie nyní zahájila úkony trestního řízení pro podezření z přečinů porušování domovní svobody a krádež. Pokud se podaří podvodníka dopadnout, hrozí mu až dvouletý trest. 

Rady policie
Nikoho cizího nepouštějte do bytu ani do domu. Před neoprávněným vstupem do bytu se braňte zamykáním, nebo používáním bezpečnostního řetízku.
Mějte doma pouze množství peněz přiměřené běžně používaným částkám. Větší finanční hotovost patří do banky.
V případě zjištění pohybu podezřelých osob věc oznamte na linku 158.