Mladý muž z Přerova se pod nátlakem své "dominy" psychicky sesypal. Požadované peníze jí ale neposlal a obrátil se na linku e-bezpečí.

Policii se podařilo dívku vypátrat, šlo o jedenadvacetiletou čerstvou maturantku z Jeseníku. V současné době jí hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do čtyř let.

Dívka na svou obhajobu uvedla, že nevěděla, že je její chování nezákonné.

Vše začalo letos v březnu, kdy mladík zareagoval na inzerát zveřejněný na specializovaném serveru, kde maturantka hledala prostřednictvím inzerátu "finančního otroka", který by plnil její příkazy, a to i sexuálního charakteru.

Muž souhlasil s podmínkami inzerátu a poté se s dívkou, která na webu vystupovala pod jménem Kateřina H z Olomouce, kontaktoval prostřednictvím komunikátoru Skype.

„Mladík navrhnul, že dívce uhradí 500 korun, ona však s touto částkou nesouhlasila a chtěla víc. Nejprve požadovala 6 tisíc korun, poté chtěla uhradit na svůj účet 12 tisíc korun," uvedl vyšetřovatel Pavel Schweiner.

Dívka v průběhu komunikace zjistila, že může s mladíkem velmi snadno manipulovat, oslovovala ho vulgárními výrazy a zadávala mu různé příkazy.

„Využila jeho podřízenosti a nařídila mu, aby zapnul webkameru, svlékl se a masturboval. Muž je velmi submisivní a její příkaz splnil. Ona jej posléze začala pořízeným záznamem vydírat," řekl k případu kriminalista.

Vyhrožovala mu, že pokud jí požadovaných 12 tisíc neuhradí, zveřejní na youtube nahrávku videa s jeho masturbací a textové zprávy s vulgárními výrazy z jejich komunikace.

„Mladíka vydírání Kateřiny H vyděsilo. Slíbil, že peníze pošle a žádal ji, aby video na internetové stránky nedávala. Peníze ale na učet neposlal a vyhledal pomoc na lince e-bezpečí, odkud byl případ převzat Policií České republiky k prověření," popsal Jiří Špička z krajského policejního řediteltsví v Olomouci.