„Ve čtyřech případech byla u řidičů vykázána pozitivní hodnota na alkohol. Nejvýše se ukazatel zastavil na 0,57 promile alkoholu v dechu. Ve všech případech se jednalo o přestupkové jednání a nekázeň řidičů bude řešit příslušný správní orgán," uvedla Miluše Zajícová z preventivně informační skupiny přerovské policie.

Policisté řešili také patnáct přestupků, kdy řidiči nepoužili bezpečnostní pásy, telefonovali za jízdy nebo nebyl v pořádku technický stav jejich vozidla.

„Blokovým řízením uložili pokuty v částce téměř 3 600 korun," dodala.

Kontroly se zúčastnily tři dvoučlenné a jedna tříčlenná hlídka. Ty zastavovaly auta na dvanácti stanovištích – například v Říkovicích, Kozlovicích, Přerově nebo v Hranicích.

„Policisté se zaměřili se na dodržování ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Mimo běžnou kontrolu řidiči dýchali do měřících přístrojů, které následně vyhodnotily, zda nejsou pod vlivem alkoholu či jiných drog," doplnila.

Kontrolovaným řidičům byl v rámci akce rozdán preventivní materiál týkající se používání zádržných systémů, dopravních nehod a letáky související s požíváním alkoholických nápojů.