Zapojili se tak do celorepublikové akce, během níž lidé sami označili na mapě Speed marathonu více než sedmdesáti tisíci hlasy celkem 10 796 míst v republice, která považují z hlediska bezpečnosti provozu za riziková.

„Vytipovaná místa jsme vyhodnotili a na základě stanovených kritérií, jako je četnost hlasů, konkrétní dopravně bezpečnostní situace, frekvence provozu a počet nehod, jsme vybrali ty nejzáludnější úseky. V celé republice jich bylo na 1 047,“ shrnula mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová.

Přímo v Přerově si hlídky dopravního inspektorátu posvítily na jeden z nejfrekventovanějších úseků ve městě - ulici 9. května, ale zaměřily se také na chování řidičů v Želatovské či Lipnické ulici.

Rychlost měřili policisté i v obci Horní Moštěnice, kde došlo v minulosti k několika vážným nehodám.

Studentky ze Střední soukromé odborné školy Hranice se dostaly do Top6 firem se svým produktem - Poolbagem. Nyní mají šanci postoupit do dalšího kola v Bruselu.
Hranické studentky uspěly na veletrhu v Praze. Podívejte se s čím

Na hlídky upozorňují

Na Hranicku jsou problematické úseky nejen v samotných Hranicích, ale i místní části Slavíč a obcích Černotín, Bělotín, Milotice či Polom.

S dodržováním rychlosti mají řidiči problém i v Hrabůvce a Olšovci.

„Jezdím často přes Slavíč, a právě tady nedodržuje padesátku podle mě pomalu každý třetí řidič. Zde by policisté měli měřit daleko častěji, ne jenom dnes. Na Přerov jezdím několikrát týdně, bohužel jsem tady nikdy žádné hlídky nezaregistrovala,“ konstatovala pětačtyřicetiletá řidička z Hranic.

Neposlušné řidiče zastavovaly hlídky ve středu odpoledne například v Želatovské ulici v Přerově. Rovný úsek vozovky ve směru na obec Želatovice totiž mnohé řidiče k rychlé jízdě svádí.

„Dnes kontrolujeme čtvrté místo. Díky velké medializaci a tomu, že jsou řidiči na hlídky upozorňováni v rádiu, si rychlost celkem hlídají a dodržují ji. První stanoviště jsme měli v Horní Moštěnici, druhé na ulici 9. května, další v Lipnické a končíme v Želatovské, než se nám vystřídají hlídky, které budou provádět měření dalších osm hodin,“ přiblížil akci jeden z policistů Radim Minář.

Ilustrační foto
Mapa exekucí: podívejte se, kde jsou na tom nejhůř a nejlíp

Zkrátka smůla

Přímo v Přerově podle něj policisté do jedné hodiny odpoledne zastavili hned sedm řidičů, kteří překročili povolenou rychlost. Někteří se navíc dopustili dopravního přestupku.

„Rychlost můžete překročit i na hodně krátkém úseku, třeba když jedete jen tři sta metrů. A to byl i můj případ, zkrátka smůla,“ pokrčil rameny jeden z řidičů pan Zdeněk, kterého policisté ve středu zastavili kvůli rychlé jízdě.

Vizualizace přehrady Skalička
Stát vykoupí pozemky u Skaličky, kvůli plánované přehradě