„Na místě byl proveden test, který jednoznačně potvrdil, že se jedná o rostliny s obsahem THC. Přivolaná hlídka podezřelého muže zadržela a skončil v cele,“ popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Kriminalisté muži sdělili obvinění ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do desíti let.

Čtyřiačtyřicetiletého muže, podezřelého z distribuce pervitinu a marihuany, zadrželi kriminalisté v Hranicích. (Na snímku věci, zabavené při domovní prohlídce).
Do bytu v Hranicích se probili beranidlem, podezřelý dealer nechtěl otevřít

Marihuana o váze 1 650 gramů byla zajištěna a převezena k odbornému zkoumání na policejní specializované pracoviště, kde se zjistilo, že šlo o velmi kvalitní materiál.

„Obviněný kriminalistům řekl, že si drogu převzal od neznámé osoby v Lipníku nad Bečvou a měl ji převést na konkrétní parkoviště u marketu v Kopřivnici. Tam se k němu měl přihlásit jemu neznámý člověk, kterému měl marihuanu předat. Za dovoz měl inkasovat odměnu 10 tisíc korun,“ uzavřela policejní mluvčí.