„Co se tehdy přesně stalo, to nevím. Ale je pravda, že ten člověk dělal rámus dost často. Bouchal třeba do trubek, což se rozléhalo celým barákem. Někdy jsme kvůli němu nemohli ani spát," stěžovala si jedna z obyvatelek domu, která přiznala, že bez násilníka bude v domě určitě větší klid.

Policisté totiž nyní hlásí, že agresor už sedí ve vazbě. Obvinili ho z těžkého ublížení na zdraví.

„Muž v neděli 16. února mezi druhou a třetí hodinou ranní bodnul nožem do oblasti břicha osmatřicetiletého muže bydlícího v témže panelovém domě. K ataku mělo dojít po předchozí slovní rozepři," popsala krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Na případu ihned začala pracovat hranická kriminální policie, později si jej převzala krajská kriminálka v Olomouci.

„Útočník byl během dvou hodin po oznámení zadržený, soudce pro provedení nezbytných procesních úkonů akceptoval návrh státního zástupce na vzetí obviněného muže do vazby," doplnila mluvčí.

V bytě se ozývaly hrozné rány

To, co se osudnou noc mezi muži odehrálo, bylo podle některých lidí jen vyvrcholením dlouhodobých problémů s násilníkem.

„I tentokrát se z bytu ozývaly hrozné rány, rozhodně to nebylo poprvé. Sám jsem toho byl dříve svědkem. Policie s ním řešila problémy opakovaně," řekl Miroslav Raindl, hranický zastupitel a otec poraněného muže.

Lékaři jeho syna po několika dnech propustili z nemocnice do domácího léčení, ovšem léčba vážného zranění si ještě dalších pět nebo šest týdnů vyžádá.

„Šlo o vážná poranění. Lidi naštěstí zavolali záchranku rychle, navíc nemocnice není od Hromůvky příliš daleko. Syn pak byl na jednotce intenzivní péče," dodal zastupitel.

Podle něj byli obyvatelé paneláku ze svého problémového souseda už dlouhou dobu frustrovaní.

„On ale na upozornění dalších lidí reagoval tím, že jim rozbil dveře. Někteří lidé už se z domu odstěhovali, pokud by tam i nadále bydlel, budou byty v tomto domě prodejné jen s určitými obtížemi," míní Miroslav Raindl starší.

Násilníkovi nyní hrozí pět až dvanáct let ve vězení. Krajská kriminální policie na případu i nadále pracuje a prověřuje další okolnosti celé události.