„Při exekuci byli oba slovně i fyzicky napadáni. Kromě toho jim vyhrožovala zabitím a ublížením na zdraví,“ popsala událost přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Protože se žena chovala agresivně a v ruce držela kovovou tyč, na místo musela přijet policejní hlídka. „Když policisté dorazili a pomáhali exekutorům se vzniklou situací, ze zahrádky vyběhl pes, který pokousal zasahující policistku do předloktí,“ uvedla Zajícová.

Ta byla následně ošetřena v hranické nemocnici. "Byl to velký pes a zaútočil na mě úplně nečekaně,“ popsala útok pokousaná policistka Kateřina Klabačková z obvodního oddělení hranické policie. „Ruku mi naštěstí neprokousl, ale modřinu na ní mám velkou. Nechala jsem si na chirurgii vystavit potvrzení pro veterináře, protože trvám na tom, aby byl pes vyšetřen s ohledem na riziko vztekliny,“ dodala.

Nebyl to první případ, kdy byl někdo z policistů napaden psem. „Mě osobně pokousal pes ve službě poprvé, ale nejsem sama. Mojí kolegyni se stalo totéž,“ zakončila Klabačková.

Exekutoři zranění nebyli. V důsledku nepříčetnosti a zdravotního stavu prošla majitelka psa lékařskou prohlídkou. „Policie případ řeší jako útok na veřejného činitele, za který může jít obviněná až na dva roky do vězení,“ uzavřela Zajícová.

Naděžda Švrčková