Hrozil plynem a bombou

Jeden z nich se už 29. března odehrál v hranickém obchodním středisku Kaufland. Doposud neznámý pachatel se tehdy přišel tomuto řetězci mstít a mladému učni, který na místě vykonával svou praxi, vyhrožoval, že objekt se za půl druhé hodiny ocitne pod plynem.

„Muž pak ještě dodal, že ve stejnou dobu vybuchne také bomba," uvedla tehdy tisková mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová.

Provoz prodejny se tak tehdy musel okamžitě přerušit. Bezpečnostní složky následně budovu uzavřely a musely evakuovat přibližně sto padesát lidí.

Podle zjištěného popisu pachatele se jednalo o muže ve věku zhruba třiceti let. Měřil přibližně sto osmdesát centimetrů a byl štíhlé postavy. V inkriminovaný moment měl na sobě modrou mikinu, černé kalhoty, bílé boty s pruhy značky Adidas. Obličej mu kryla maskáčová kšiltovka.

Přestože policie získala identikit pachatele, případ nakonec odložila. „Vzhledem k tomu, že uplynula tříměsíční lhůta, musel se případ odložit," potvrdila mluvčí policie v Přerově Miluše Zajícová.

Vybílené zlatnictví

Další případ, který mezi lidmi vyvolal poměrně silnou polemiku, se v červnu odehrál přímo na hranickém zámku. Zloděj tam před necelými čtyřmi týdny vykradl místní klenotnictví a nezalekl se ani městské policie, která sídlí v těsné blízkosti zlatnictví. Zloděj se do obchodu dostal oknem, které kvůli tomu rozbil.

„Ukradl šperky z bílého a žlutého zlata a z chirurgické oceli, které byly umístěny pod proskleným pultem a ve vitríně. Sebral prstýnky, náušnice, řetízky, přívěsky, náhrdelníky, náramky a soupravy," konstatovala ke spáchanému zločinu přerovská policejní mluvčí.

Majitel klenotnictví vyčíslil celkovou škodu na 1,4 milionu korun. „Pátrání po neznámém pachateli stále pokračuje," dodala k vývoji situace po necelých třech týdnech mluvčí Zajícová. Detailnější informace však policejní složky zveřejnit nemohou. (pm)