K přepadení došlo v nákupním středisku Karstadt na námětí Hermannplatz. „Čtveřice pachatelů vyprázdnila sprej se slzným plynem a poté z místa činu uprchla,“ uvedl policejní mluvčí Thilo Cablitz. Prvotní zprávy z místa hovořily o tom, že měl být přepaden transport peněz. Policejní mluvčí však podle serveru Focus tuto informaci nepotvrdil.

Cablitz odmítl potvrdit také spekulace, že by za přepadením mohl stát některý z kriminálních gangů. „Vyšetřujeme všechny možnosti,“ uvedl mluvčí.

Budouvu krátce po činu prohledávaly speciální jednotky, nebylo totiž jasné, zda se pachatelé stále neukrývají uvnitř. Policie později potvrdila, že čtveřice z místa činu unikla. Podle magazínu Focus se však zločincům nepodařilo odnést žádnou kořist. Ještě před přepadením se měli pokusit sebrat peníze posádce, která zajištuje jejich transport. Jeden z pracovníků se však měl mužům postavit na odpor a přinutit je k útěku.

Podnikatel Marian Kočner (druhý zprava) přichází v doprovodu stráže do jednací síně specializovaného trestního soudu v Pezinku.
Soud v kauze vraždy Kuciaka pokračuje. Obhájci žádají osvobození obžalovaných

Policie obchodní dům ohraničila páskou a před budovou hlídkovali policisté v neprůstřelných vestách, kteří náměstí neprodyšně uzavřeli. Na fotografiích z místa činu bylo patrné velké množství policejních vozů. V okolí byla také přerušena doprava včetně metra, které stanicí v blízkosti náměstí Hermannplatz pouze projíždí.

Záchranáři z místa činu uvedli, že dosud ošetřili 11 zraněných osob. Ve všech případech se jednalo o následky zásahu slzným plynem. Čtyři lidé museli být převezeni do nemocnice. Hasiči byli na místo činu přivoláni ve 13:36 hodin.