„Mám poslední týden volna, tak jsem se rozhodla, že vezmu děti i s jejich kamarády a zajedeme se sem podívat,“ prozradila návštěvnice Jarmila Hrachovcová ze Vsetína.

„Už jsme tady v minulosti byli, tehdy tu ale ještě nebylo nové infocentrum, takže příjemná změna,“ doplnila Jarmila Hrachovcová, jejíž děti si zrovna naplno užívaly virtuální reality.

Právě 3D brýle, jejichž prostřednictvím mohou lidé nahlédnout i přímo do propasti, jsou podle zaměstnankyň infocentra jednoznačně největším tahákem.

„Nejvíce je bezpochyby zájem o virtuální brýle, především u dětských návštěvníků. Ti se také často zapojují do celorepublikové hry televizní stanice Déčko,“ prozradila pracovnice infocentra Kateřina Macháňová.

V informačním centru se mohou lidé samozřejmě také dozvědět užitečné informace.

„Někdy se samozřejmě ptají, spíše ale na ty základní věci, jako kudy se k Propasti vlastně jde a tak podobně,“ dodala s úsměvem další pracovnice Jolana Konečná.

Z Evropy i odjinud

Informační centrum navštívilo během prvních dvou měsíců více než deset a půl tisíce lidí. Za první polovinu srpna pak přibylo dalších tři a půl tisíce návštěvníků. Nechyběli mezi nimi turisté ze sousedního Slovenska či Polska, ale také ze vzdálenějších zemí jako je Francie, Španělsko nebo Čína.

Zatímco vnitřní prostory infocentra jsou zrekonstruovány, zbylá část nádražní budovy se stále nachází v nelichotivém stavu. Podle informací z letošního června ale město s majitelem nádraží, kterým je Správa železničních a dopravních cest, nadále jedná o dalších opravách a případném odkupu budovy. 

Cementářské sídliště v Hranicích
Cementářské sídliště čeká revitalizace. Co přinese?
Nový asfaltový pás pro cyklisty na rozbité panelce budí rozporuplné emoce.
Nový asfaltový pás pro cyklisty na rozbité panelce. Dobrý nápad nebo hloupost?
Na Třídě Československé armády se opravuje nyní úsek od Skicentra a pokračovat bude až ke křižovatce na Motošíně.
V Hranicích spravují chodník na Třídě Československé armády