O halu je nebývalý zájem - již nyní se hlásí obrovské množství klubů a sportovců z okolí, kteří zde chtějí trénovat. Objekt disponuje moderním prostorem pro všechny halové sporty, horolezeckou stěnou i tribunou pro téměř dvě stovky diváků.

O výstavbě sportovní haly se přitom v Lipníku hovořilo již před desítkami let.

„Jsem velmi rád, že naše město dnešním dnem konečně otevírá novou městskou sportovní halu. O potřebě sportovní haly se zde mluvilo již před čtyřiceti lety, a před třiceti lety dokonce vznikly první nákresy plánů na výstavbu. Dneska stojíme před novou sportovní halou, která má parametry pro všechny halové sporty,“ vysvětlil starosta Lipníku nad Bečvou Miloslav Přikryl s tím, že v hale již od poloviny srpna běží tréninky basketbalu, florbalu a tenisu.

Slavnostní přestřižení pásky si nenechaly ujít desítky lidí.

„Každé sportoviště, které v kraji vyroste, motivuje lidi a učí je kázni a disciplíně,“ motivoval příchozí hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Na Základní škole Struhlovsko v Hranicích přivítali prvňáky.
Hranické školy přivítaly 199 prvňáků

Tělocvična a zázemí

Sportovní hala je rozdělena na dvě části – tělocvičnu a zázemí.

„Objekt má tři podnože, v severní je umístěno zázemí pro sportovce, čtyři šatny po dvaadvaceti místech pro sportovce se sociálním zařízením, dále čtyři klubovny, šatny trenérů a je zde i moderně zařízená posilovna, která bude sloužit sportovcům,“ konstatoval starosta.

V západní části se nachází kancelář správce, místnost pro návštěvníky, vstup na tribunu a bufet s barem. V poslední, jižní části je nářaďovna.

Motorový vůz řady M 290.0 zvaný Slovenská střela dorazil do Hranic na opravu.
První český rychlovlak Slovenská strela dorazil do Hranic. Projde rekonstrukcí

Unikátní horolezecká stěna

Lákadlem je také unikátní horolezecká stěna, která má více než čtyři sta metrů čtverečních. Sloužit bude především lipenskému horolezeckému oddílu, který má mimořádné sportovní úspěchy, a může se chlubit čerstvým vicemistrem světa. V dopoledních hodinách pak budou objekt využívat školy, odpoledne pak kluby a veřejnost.

K samotné hale náleží také nové parkoviště s kapacitou padesát míst, z toho čtyři místa jsou vyhrazena pro osoby se sníženou pohyblivostí.

V neděli 10. června kolem 19.15 hodin hořel na třídě 1. máje v Hranicích elektrobus městské hromadné dopravy
Požár elektrobusu v Hranicích už zná příčinu