Vystupující brněnská kapela Metropol Music tvrdí, že za večer vůbec nedostala zaplaceno.

Pořadatelé se ale takovému nařčení brání. Podle nich proběhlo vše podle dohody. Ta však byla jen ústní…

„Za celou naši kariéru jsme nic podobného nezažili. Přitom pořadatelé byli po našem příjezdu velice přátelští a vše nasvědčovalo tomu, že prožijeme hezký večer. Po desáté hodině nám ale na podium vlezli nějací místní hoši a vyzývali k ukončení akce. Totéž se ještě opakovalo později. Bylo na nich vidět, že jsou posíleni alkoholem, a hrozilo, že poškodí aparaturu a nástroje. Proto byla akce v jedenáct hodin večer ukončená," popsal svůj pohled na věc Zdeněk Kříž, hudebník zmíněné kapely.

Skutečnost, že živá hudba kolem jedenácté hodiny večer skutečně přestala hrát, je pravděpodobně jediná věc, na které se obě strany shodnou. Důvody, které k ukončení vedly, jsou ale podle organizátorů zcela jiné.

„Po telefonu jsme se domluvili na šesti tisících, jenže žádnou smlouvu sepsanou nemáme. V jedenáct hodin jsme skupinu stopli. Lidé si stěžovali, že hrají hrozně. Na místě jsme se dohodli na čtyřech tisících, které jsme jim přímo dali. Ta částka sice byla nižší, ale původně jsme byli domluvení na hudbě až do dvou hodin ráno. Tím jsme to považovali za uzavřené. Později ale po mně chtěli přes sedm tisíc. To už jim rozhodně nedám," řekla Deníku své stanovisko Petra Brázdová, která hudbu objednávala.

Skončí spor u soudu?

Ta také dodala, že brněnská kapela byla až náhradní variantou hudebního doprovodu srpnové společenské události.

„Bohužel tentokrát nevyšla kapela, která nám tady hrávala dříve a to, jakou kvalitu ti hudebníci z Brna mají, jsem nevěděla. Výběr kapely tak proběhl dost narychlo. Je to pro mě velká zkušenost do budoucna," dodala Petra Brázdová, členka potštátského spolku Kudy z nudy, který akci pořádal. Totéž potvrdil také předseda spolku Jakub Silný.

„Věc už řeším s právničkou, protože vydírání a výhružky, které od hudebníka přes mail dostáváme, nejsou normální, kapela dostala čtyři tisíce, doklad o zaplacení nám ale dát odmítli," řekl.

Muzikant Zdeněk Kříž však prý ze svých požadavků neustoupí a mluví o podvodu.

„S tím, jak to celé dopadlo, se nehodláme smířit. Doufáme ve smír, ale ne na náš účet," podotkl. Celá záležitost nyní může skončit až u soudu, čemuž se nakonec žádná z nesvářených stran nebrání.