„Jedná se o modernější formu komunikace, kde se informace mohou dostávat k lidem daleko rychlejším způsobem. Stačí pouze mít aplikaci staženou,“ uvedl mluvčí města Hranice Petr Bakovský.

Město se touto novinkou snaží rozšířit formy komunikace s občany.

„Aplikace představují doplnění informačních kanálů, které město využívá. Ať už je to web města, ať už je to televizní zpravodajství nebo tištěný měsíčník. Je to rozšíření nabídky toho, jakým způsobem se mohou lidé dostat k informacím,“ vysvětlil Petr Bakovský.

Merenda pro ratolesti z dětských domovů na Moravě, ale i rodiče s dětmi z Hranic v zrcadlovém sále kasáren v Hranicích.
Merenda roztančila Zrcadlový sál, děti na ní mohly poznat adoptivní rodiče
Z ostrůvku rybníku Kuchyňka vrba zmizela v úterý 6. března 2018
Z ostrůvku rybníku Kuchyňka zmizela vrba

Nejčerstvější informace

O informační náplň aplikací se stará Hranická rozvojová agentura.

„Jsme domluvení s Hranickou rozvojovou agenturou, která monitoruje různé weby, aby zde byl dostatek náplně. I my jako město se jim samozřejmě snažíme dodávat ty nejčerstvější informace, protože máme zájem na tom, aby to fungovalo,“ řekl mluvčí města.

Aplikaci Česká obec mohou využívat města a obce na celém území České republiky.

„Česká obec je zaměřena na krátké informace o aktuálním dění na Hranicku. Ať už jde o informace kulturní, sportovní nebo společenské. Teď aktuálně se jednalo například o upozornění na odstávky vody,“ uvedla obchodní manažerka Hranické rozvojové agentury Kateřina Hojgrová.

Ilustrační foto
V hranické nemocnici začaly kurzy pro maminky

Jaké jsou ohlasy uživatelů?

„Přiznám se, že moc aplikace nevyužívám, ale Českou obec jsem si stáhla asi začátkem ledna. Líbí se mi, že mám přehled o akcích, které se dějí v okolí Hranic. S manželem chodíme rádi na plesy, tak jsme toho využili,“ prozradila svou zkušenost pětatřicetiletá Ivana z Hranic.

Druhá z aplikací nabízí širší obsah z rozličných oblastí.

„Naše Hranicko přináší zprávy z městského úřadu či kultury, návštěvníci zde najdou například Hranické televizní zpravodajství a tak dále. Je to takový mobilní průvodce městem pro návštěvníky i pro občany,“ prozradila Kateřina Hojgrová.

„Informace čerpáme ze všech možných zdrojů. Z okolních obcí, z Přerovského a hranického deníku i třeba z portálu iHranice,“ doplnila.

Zájemci si mohou obě aplikace stáhnout zdarma na Google play nebo App store. 

autor: David Král

Drogy, které našli kriminalisté při dopadení tří pachatelů na Přerovsku, byly nalezeny i na netradičních skrýších - na mražáku nebo mezi harampádím.
V hranickém bytě našli varnu pervitinu, chytili i dealery