„Rád využívám této příležitosti, abych znovu poděkoval všem, kteří se starají o zvládnutí současné pandemie v celé naší vlasti a zvláště těm, kteří i mně osobně věnovali péči v nemocnici, stejně jako děkuji všem, kteří se za uzdravení modlili,“ uvedl v novoročním pozdravu Jan Graubner.

Arcibiskup také poděkoval všem, kteří si uvědomují svou spoluodpovědnost a nepříjemná omezení přijímají s moudrostí. Ta podle jeho slov otevírá nové možnosti budování vztahů i vzájemné pomoci a ukazuje nové cesty rozvoje.

Krize není zeď, ale příležitost k rozvoji

„Krize není zeď, ale pro ty, kteří se nechtějí jen vracet do minulého stavu, je velkou příležitostí k novému rozvoji,“ poukázal.

Všem lidem dobré vůle popřál, aby celý rok, do kterého vstupujeme, byl požehnaný.

Covidové oddělení. Ilustrační foto
Přibývá nakažených i hospitalizací kvůli Covid-19. Situace v kraji se zhoršuje

„S pokorou i naléhavostí vyzývám k modlitbě za úplné zastavení pandemie a za návrat lidských srdcí k Bohu,“ stojí v novoročním pozdravu arcibiskupa Graubnera.

Arcibiskup se zotavuje po prodělané nákaze Covid-19. Pozitivně byl testován na nový koronavir 25.listopadu a několik dní poté musel být kvůli zhoršení zdravotního stavu převezen do Fakultní nemocnice Olomouc, kde byl hospitalizován na oddělení ARO a dostával podpůrnou léčbu kyslíkem.

Do domácího léčení byl arcibiskup propuštěn 21. prosince.