Zvuková stopa na internetovém portálu vesnice by pro její obyvatele znamenala další krok v získávání autentických informací z jednání vedení obce.

„Myslím, že zájem mezi občany o audio nahrávku určitě bude. Jde ale hlavně o svobodný přístup k informacím, který by měl být umožněný opravdu každému. Ne všichni totiž můžou v daný čas přijít přímo na jednání zastupitelstva," řekl radní a zastupitel Martin Matýska, který tuto variantu svým kolegům navrhl.

„Myslím, že ani ostatní v tom žádný větší problém nevidí. Zkusíme nahrávku zveřejnit a podle zájmu obyvatel se rozhodne, zda se na webových stránkách obce budou tyto nahrávky objevovat i později. Podle mě by ale stačil i malý zájem občanů, protože tato možnost vlastně vůbec nic nestojí," dodal Martin Matýska.

Starosta obce Jaroslav Kuchař se s tímto názorem v podstatě ztotožňuje. Zastupitelé ale o této variantě budou diskutovat na příštím zastupitelstvu 16. prosince. Zveřejnění na webu však v zásadě pravděpodobně nic nezabrání.

„Dvě jednání zastupitelstva už máme nahrané, jenže člověk, který by se této věci měl věnovat, je momentálně v pracovní neschopnosti. Možná k tomu někdo vznese nějakou námitku, ale to, jestli je výstup z jednání nahraný nebo poskytnutý v tištěné podobě, je v podstatě stejné," podotkl starosta k blížící se novince.