Osmnáctiletá Karolína Berousková z cirkusu Berosini je toho přesným důkazem. I ona s mnoha zvířaty vystupuje tento týden od úterý do čtvrtka v areálu Letního kina v Hranicích.

Cirkus dorazil do města i s celkem pětadvaceti zvířaty. „Zvířata to cestování snáší bez problémů. Ani zima nebo déšť jim nijak nevadí. Jen opicím se musí vždycky topit," tvrdí dcera principála cirkusu Ferdinanda Berouska.

Rodinný podnik zvládá svá představení v pěti lidech. Menší kolektiv se tak o zvířecí kolegy musí starat prakticky neustále.

„Není to tak, že bych si třeba na týden odjela na dovolenou. Zvířata bych tady asi nechat nemohla. Třeba takový kůň potřebuje každodenní trénink, aby na cvičení nezapomněl. Musí se taky proběhnout, aby pořád nestál na jednom místě," říká Karolína Berousková.

V cirkuse mezi zvířaty najdete třeba lamu krotkou, nosála červeného nebo soba polárního. Nechybí opice, kačeny nebo oslík. V šapitó zažijí svou chvíli slávy i menší prasátka.

„Tohle prase jsem triky naučila snad do jednoho měsíce. Je hodně chytré," dodává.

Zvířata, která předvádí i akrobatické kousky, hrají v cirkusu nezanedbatelnou roli. Program je ale ještě pestřejší, jeho vrchol pak představuje vzdušná ohnivá show. Představení začíná vždy v 17 hodin. Pro děti do dvou let je vstup zdarma.