Na třetím ročníku Burzy práce a vzdělání se představí celkem pětadvacet zaměstnavatelů a patnáct škol. Akce je určena pro všechny ty, kteří hledají práci nebo se jen zajímají o to, jaké pracovní nabídky má současný trh práce. Je ale také věnována žákům a studentům.

Prezentovat zde budou významní zaměstnavatelé regionu a střední či vysoké školy, které s nimi spolupracují. Nebude chybět ani doprovodný program, v rámci kterého pracovníci úřadu práce poradí zájemcům s volbou či změnou povolání, rekvalifikací nebo představí možnosti práce v zemích Evropské unie.

Příprava výstavy Středověké a raně novověké zbraně Přerovska
Meče i děla. Nová výstava ukáže dávné zbraně Přerovska

Čerstvé informace z trhu práce

„Návštěvníci se dozvědí čerstvé informace z trhu práce. Veletržní formou se jim představí významní zaměstnavatelé z Přerovska a širokého okolí. Na místě budou i zástupci 13 středních a 2 vysokých škol s vazbou na přerovský region, o jejichž absolventy mají zaměstnavatelé největší zájem,“ vysvětlila ředitelka Kontaktního pracoviště Úřadu práce v Přerově Ilona Kapounová.

Cílem organizátorů je umožnit mladým lidem, kariérním poradcům a všem ostatním zájemcům získání užitečných a praktických informací přímo od zaměstnavatelů, popřípadě vzdělávacích institucí, které poskytují vzdělání v profesích, které mají vysoké uplatnění ne trhu práce.

Strom z listí, šišek, dýní, jablek, kukuřic i kaštanů vznikl v listopadu 2016 na přerovském náměstí T.G. Masaryka.
Přírodní koberec pokryje náměstí TGM. Přidáte se?

Vemte si s sebou životopis

„Našim společným cílem je poskytnout všechny aktuální informace, které návštěvníkům pomohou v orientaci a v konečném rozhodování, jaké vzdělání či profesi zvolit. Zájemcům o práci doporučujeme vzít s sebou několik výtisků profesního životopisu s kontaktními údaji a informacemi o získaném vzdělání a praxi,“ shrnul regionální manažer Svazu průmyslu a dopravy České republiky Richard Koubek.

Na stáncích vystavovatelů budou probíhat nejrůznější soutěže pro žáky a studenty. K vidění budou také praktické ukázky povolání a řemesel. 

Prezident Miloš Zeman na návštěvě Olomouckého kraje
Prezident Zeman přijede do Lipníku
Vánoční punč. Ilustrační foto
Vánoce budou letos v Přerově jiné: desítky stánků, kolotoč i kino