"Jezdíme sem každý rok a je to tu dobré. Nakoupily jsme si sazenice kytiček na záhonky před domy," prozradily dvě dámy z nedalekých Doloplaz.

Největší fronty se táhly před stánky s přísadami a domácími specialitami, jako marmelády, karamelové pasty nebo frgály z Valašska.

"Jezdíme sem pravidelně a vždycky je to super. V nabídce máme devět druhů frgálů. Nejvíce na odbyt jdou hruškové, borůvkové a pak ovocné," sdělila Deníku Ludmila Šuláková z Kelče, která už o půl desáté s manželem balila vyprodaný stánek.

Zdroj: Deník/Zdeněk Vysloužil

"My na každou akci pečeme sólo. Nejsme velkovýrobna, naše frgály a koláče jsou bez konzervantů a barviv. Budeme doma nečekaně ještě před obědem, ale já stejně navařila už včera," s úsměvem se loučila pekařka z Valašska.

Radost z toho, že se něco děje z přítomných návštěvníků přímo čišela. Děti si mohly zamlsat, dospělí zase ochutnat speciálně vařená piva. Selské trhy na dohled z Olomouce zkrátka bavily.