Dráhy restrikce zdůvodňují epidemickou situací a nízkou poptávkou. Mezi Prahou a Ostravskem provozují pendolina na komerční bázi.

„Omezení vlaků na této lince bude platit do odvolání,“ uvedl mluvčí Robert Pagan.

Do 27. října bude platit aktuální rozsah dopravy.

Bohuňovice, modernizace tratě Olomouc - Šternberk, 14. října 2020
Modernizace trati Olomouc - Šternberk se protáhne. Jaké vlaky tam pojedou?

Omezení od 28. října:

Od středy 28. října nepojedou v úseku Praha – Ostrava – Bohumín komerční vlaky SC Pendolino, výjimkou bude jeden pár spojů SC 241 / 240 Pendolino Košičan, který pojede v celé trase Praha – Ostrava – Košice a zpět.

Vedle již dříve zrušených vlaků IC Opavan (spoje IC 502, 513 a 514 v trase Praha – Opava a zpět) a IC Ostravan (spoje IC 508, 511, 518 a 519 v trase Praha – Bohumín a zpět) nově nepojede také pár vlaků Ostravan Ex 549 (od 28. října) / Ex 548 (od 29. října) mezi Prahou a Návsím.

Roušky jsou povinné i v ulicích měst a obcí.
Olomoucký lockdown? V ulicích živo, ne vždy s rouškami. Lékaři apelují

"Osekané" Valašské expresy 

Omezené byly také expresy na lince Praha - Olomouc - Vsetín a Žilina. Některé spoje mezi Prahou a Olomoucí od pátku 23. října vůbec nejezdí, fungují jen na trase mezi Olomoucí a Valašskem, případně Slovenskem.

Cestující mezi metropolí a Ostravskem budou moci i nadále využít osm vlaků Českých drah v každém směru, a to expresy Ostravan mezi Prahou, Ostravou a Žilinou, expresy Silesia a Cracovia mezi Prahou, Ostravou a Varšavou, resp. Krakovem a pár vlaků IC 517 / 516 mezi Prahou a Bohumínem.

Podrobnosti o omezených a rušených spojích na webu Českých drah ZDE