„Celkově projekt vyšel přibližně na třicet miliónů korun. Všechno proběhlo perfektně bez jakýchkoliv nedodělků či vad. Úsek je kompletně hotový," zhodnotil starosta obce Potštát René Passinger.

Ačkoliv vybudování nové silnice bylo dokončeno podle plánů v rychlém tempu, drobné komplikace se projektu na počátku přece jen nevyhnuly.

„Při položení první vrstvy asfalt kompletně popraskal. Firmu jsem tak nechal celou trasu odfrézovat a znovu položit," přiblížil starosta.

Potštát se z velké části podílel na rekonstrukci, jelikož Boškov je jednou z jeho městských částí.

„Náš úsek je od Boškova po Kouty. Území od Koutů dál do Středolesí spadá pod Hranice. Společnými silami jsme se tak podělili o realizaci tohoto projektu," uvedl dále René Passinger.

Malá rozhledna

Město Potštát předpokládá, že se nová cesta stane oblíbeným místem obyvatel i turistů. Právě proto starosta plánuje vytvořit na trase malou turistickou rozhlednu.

„Určitě vyhlídku dokončíme ještě tento rok. Na místo jsme již nechali navozit hromadu hlíny, takže se v blízké době budeme snažit tuto záležitost dovést ke zdárnému konci," sdělil starosta.

Kolem cesty již byla také vysázena nová zeleň, stromy a keře.

Využití by nová cesta měla najít také u cyklistů.

„Už zadávám projektovou dokumentaci na cyklostezku, která spojí Boškov a Potštát. Tento úsek se totiž na kole nedá zdolat jinak než po hlavní silnici, což je velice nebezpečné. Chtěli bychom tak vytvořit okruh Středolesí , Kouty, Boškov, Potštát, který se bude dát sjet kompletně na kole," uzavřel starosta René Passinger.

David Král