„Vzhledem k rekonstrukci příjezdové cesty na sídliště Struhlovsko dojde od 10. října do 23. října k její úplné uzavírce. Komunikace bude uzavřena od křižovatky u sídliště kpt. Jaroše po zastávku Struhlovsko – točna," sdělil mluvčí města Hranice Petr Bakovský.

Obyvatelé sídliště se však nemusí obávat, že by se nedostali domů. „Příjezd na sídliště bude nouzově možný ze silnice I/47 ve směru od rondelu u Motorestu U smrku v Drahotuších," upřesnil mluvčí města.

Omezení se dotkne také městské dopravy. „Po tuto nezbytně nutnou dobu nebude moci místní doprava využívat zastávky Struhlovsko – škola a Struhlovsko – točna," doplnil dále Petr Bakovský.

Místní z uzavírky radost nemají, ale akceptují ji. „Je to docela velké omezení. Pro lidi, kteří pravidelně využívají zastávky městské dopravy, to asi bude představovat docela problém. Sama jsem denně dlouhé roky dojížděla každé ráno v sedm hodin na vlakové nádraží, abych mohla jet do školy, a takhle ráno vždycky přivítáte, když můžete jít na zastávku, kterou máte hned u domu, než se plahočit někam na vzdálenou zastávku," řekla jedna z obyvatelek sídliště Vendula Zámorská. „Ale asi je to zkrátka nutné," doplnila.

„Lidi to musí prostě vydržet. Kdysi ten náhradní příjezd z průtahu totiž fungoval normálně. Pan Špiřík to kdysi navrhoval znovu zprůjezdnit, myslím si, že by to bylo fajn. Taky by nebylo od věci vybudovat nadchod směrem k CT Parku, přecházení je nebezpečné," myslí si Vít Vrbka.

Regenerace sídliště Struhlovsko, potažmo první část 1. etapy rozsáhlého projektu, byla zahájena 20. července a trvat má do konce listopadu.

„Tato regenerace bude, stejně jako u předchozích sídlišť, rozdělena na jednotlivé etapy. Zabere několik let, než se podaří opravit celé sídliště. Jen tato první část přijde přibližně na deset milionů korun," uvedl mluvčí města Hranice Petr Bakovský.

David Král