„V letošním roce si připomínáme dvacet let od vzniku prvních profesionálních sociálních a zdravotních služeb Charity Hranice. Veřejnost si naši Charitu většinou spojuje s provozováním Charitního šatníku a organizací Tříkrálové sbírky. Přijďte se přesvědčit, že záběr organizace je mnohem širší,“ láká na výstavu pastorační asistentka Charity Hranice Radka Andrýsková.

Vedle fotografií si budou moci návštěvníci výstavy prohlédnout také ukázky zdravotních a kompenzačních pomůcek. „Nebudou chybět ani ateliérové fotografie klientů Denního centra Archa, vybavení pracovníka pomáhajícího při mimořádných událostech či kreslené vtipy s charitní tématikou,“ doplnila Radka Andrýsková.

Šarlota Hýbnerová, Přerov, narozena 15. srpna 2019  Přerov, míra 50 cm, váha 3450 g
Právě jsme se narodili. Mrkněte se na nás

Charita momentálně provozuje jednu zdravotní a pět sociálních služeb. V současné době má pětapadesát zaměstnanců, deset dlouhodobých dobrovolníků a ročně poskytuje služby více než 600 klientům. „Služby jsou poskytovány seniorům, lidem se zdravotním a tělesným postižením, dlouhodobě a těžce nemocným, dětem a mládeži. Charita Hranice působí na území měst Hranice, Lipník nad Bečvou, Potštát a okolních obcí,“ uzavřela Radka Andrýsková.

Vernisáž výstavy se uskuteční v pondělí 26. srpna v 17 hodin v Galerii M+M. O kulturní vložku se svým vystoupením postará divadlo Tilia. Výstava potrvá do pátku 6. září. 

Kovářský festival Hefaiston 2018 na hradě Helfštýn
Kam o víkendu? Na kovářské soutěže, ukončení prázdnin nebo letní kino