„Mrzí mě, že se prodalo méně hvězd než vloni. Minulý rok to bylo téměř dvakrát tolik," komentuje úspěšnost akce Zuzana Šenková, majitelka vinárny.

„Jsem spokojená, že to dopadlo, jak to dopadlo. Vzhledem k tomu, že je to velká akce, oceňuji, že mi pomohly všechny děti a především dvě slečny – Katka Skřičilová a Jana Michálková z 8. B. Jsem vděčná, že se do akce zapojilo tolik rodin. Bylo to pro dobrou věc," pověděla učitelka ZŠ 1. máje Alexandra Komínková.

Obě prodávající tvrdí, že další rok se akce chtějí zúčastnit znovu.

„Dle mého názoru se hvězd prodalo méně proto, že se akce rozjela moc brzy. Kdyby byla o týden později, určitě by se jich prodalo o něco více, protože jsou lidé, kteří koupí hvězdu, aby přinesla vánoční atmosféru, ale na druhou stranu tu byla i paní, která si koupila už zvadlou kytku a já ji pak viděla, jak ji vyhazuje do popelnice. Tomu se říká duch Vánoc," směje se Zuzana Šenková.

V nákupu hvězd nezaháleli ani senioři a v Pečovatelském domě díky Ivaně Matouškové vybrali dohromady čtyři a půl tisíce korun.

„Hvězdy jsme jako každý rok objednali a seniorům, kteří měli zájem o koupi, přinesli až domů, což mnoho z nich ocenilo," popsala zážitky z prodeje pečovatelka Ivana Matoušková.

Posledním sběrným místem byla farmaceutická firma Smiths Medical, kde se na popud Jaroslava Dostála prodaly hvězdy za 11 250 korun.

„Tento rok to zatím vypadá, že jsme vybrali opět o něco víc než loni. Jsem moc ráda, že akce má takový pozitivní ohlas. Všem za to moc děkuji," sdělila koordinátorka celé akce Eva Dvořáková.

Celorepublikově se výtěžek této akce předběžně vyšplhal na úctyhodných 1,75 milionu korun. 

Autor: Bára Jestřebská