Důvodem je podle vedení společnosti letošní teplé počasí, které uspíšilo zrání cukrovky, ale také skutečnost, že cukrovar hodlá letos zpracovat větší množství řepy než loni.
„Předpokládáme, že v průběhu letošní kampaně zpracujeme zhruba 190 tisíc tun cukrovky, z níž nám přidělená kvóta umožňuje vyrobit přes 25 tisíc tun cukru,“ informoval ředitel úseku výroby cukru Václav Kroupa. Podle něho současné předpoklady letošní cukernatosti řepy vypadají velmi slibně.
„Očekáváme cukernatost v rozmezí 16 až 17 procent. Přesnější údaje získáme až po výsledcích laboratorních rozborů, ale i zatím odhadovaná hodnota nás může těšit, neboť je pro výrobu cukru velmi příznivá,“ doplnil ředitel Kroupa.
Na letošní řepné kampani bude pracovat zhruba šedesát stálých zaměstnanců a stejný počet sezónních brigádníků. Podle vedení cukrovaru by výroba měla trvat do vánočních svátků.