Takového názoru je například Zdeněk Pecha z Rožnova pod Radhoštěm.

„Před pěti lety jsme sem přijeli s návštěvou a už tehdy to parkoviště bylo velice drahé. Teď je to stejné. Takový přístup lidi odradí. I Rožnov je hodně drahý, ale tady zaplatím za tři hodiny stání osmdesát korun. Tolik dám na Pustevnách za celý den," řekl turista.

A rozhodně není sám.

„Navštívil jsem mnoho parkovišť, ale s tak vysokým parkovným jsem se ještě nesetkal. Je to naprosto bezostyšné odírání návštěvníků teplických lázní a ostatních hostů," podotkl k cenám Jan Šnejdrla z Černotína.

„Na Křivoklátě stálo parkoviště pouze pětačtyřicet korun na celý den," doplnila další oslovená návštěvnice regionu, která přijela až z Kralup nad Vltavou.

Kritické hlasy mezi řidiči se ozývají opakovaně. Zatímco hodinové stání pro osobní auta se z loňských čtyřiceti korun skutečně snížilo na dvacet, za pětihodinové dopolední či odpolední parkovné se platí 140 korun, což je jen o desetikorunu méně než vloni. Sazba za celodenní, tedy desetihodinového stání zůstala v případě „osobáků" při starém – na 240 korunách. V případě autobusů či karavanů je to dokonce 500 korun.

Prý jako jinde v lázních

Přestože se problém diskutoval i mezi hranickými radními, k jednání s vedením Ekoltesu, který má nyní parkovací plochu v nájmu a jehož představenstvo ceny určovalo, nakonec nedošlo. Na tom, že by řidiči za odstavení svého auta měli platit méně, se totiž radní neshodli.

„V minulých letech jsme provedli průzkum tří nebo čtyř lázeňských měst, mezi kterými byly Luhačovice nebo třeba Bohdaneč. Z tohoto průzkumu jsme při určování cen vycházeli. Ceny u teplických lázní jsou zhruba na stejné úrovni jako v jiných lázeňských lokalitách," sdělil předseda představenstva Ekoltes Hranice Radek Hlavinka.

Inspekce? Pochybení jsme nenašli

Na podnět stěžovatele se problematikou parkoviště u Hranic zabývala i Česká obchodní inspekce (ČOI). Ta však zkoumala pouze dodržování všech nutných náležitostí.

„Zkontrolovali jsme, že ceny jsou účtovány přesně podle přítomného ceníku a žádné pochybení jsme nenašli. Uživatelé sice mohou poukazovat na výši cen, ty jsou ale smluvní a Česká obchodní inspekce je nijak regulovat nemůže," poznamenal vedoucí referátu kontroly ČOI Roman Kadlec.

Parkoviště u teplického nádraží

Provozní doba nehlídaného parkoviště u teplického nádraží je deset hodin (8 –18)

Ceny v letošní sezoně

Motocykly, osobní vozidla:

• 1 hodina – 20 Kč

• 2 hodiny – 40 Kč

• 3 hodiny – 80 Kč

• Dopolední, odpolední (pět hodin) – 140 Kč

• Celodenní (deset hodin) – 240 Kč

Autobusy, karavany:

• 1 hodina – 60 Kč
• 2 hodiny – 120 Kč
• 3 hodiny – 240 Kč
• Dopolední, odpolední (pět hodin) – 300 Kč
• Celodenní (deset hodin) – 500 Kč