„Je to pro nás příjemné zpestření. Škoda jen, že nás nemohlo přijet více. Je to daleko a doprava je drahá," sdělil soutěžící Lukáš ze šumperského dětského domova.

Po dopoledním turnaji v malém fotbale a pětibojařských soutěžích se děti po obědě přemístily do venkovního areálu kasáren generála Zahálky. Příslušníci Policie České republiky tam pro návštěvníky připravili ukázky výcviku služebních psů, sebeobrany i zásahů proti narušitelům veřejného pořádku. Vojáci zase předváděli boj zblízka zvaný Musado. Velký zájem byl i o ukázku vojenské techniky a zbraní a lezeckého trenažeru.

„Nejvíce se mi líbila policejní ukázka zadržení člověka, který prodával drogy. Pak i lezení a vojenská technika," zhodnotila Lucie z dětského domova v Mikulově odpolední program.

Závěr pestrého dne se nesl v duchu ocenění nejlepších účastníků soutěží.

„I když dnes tu akci trošku ovlivnilo počasí, tak lidi tady jezdí rádi. Přijeli k nám od Mikulova i z Bruntálu a Šumperka," sdělil předseda občanského sdružení Dukla Hranice Jaromír Baroš, jeden z pořadatelů.

Tradiční akci za podpory Grantového programu regionu Hranicko, města Hranice i za pomoci Klubu vojenských důchodců a řady dalších dobrovolníků, zorganizovali členové občanského sdružení Dukla Hranice a 7. mechanizované brigády.