Mezi nejatraktivnější body programu patří vystoupení tří akrobatických skupin - francouzské Patrouille de France, švýcarského PC-7 Teamu a finských Midnight Hawks. Velkými lákadly jsou také velká letadla, která si lidé mohou prohlédnout na zemi.

Mezi nimi je oblíbený strategický bombardér B-52 nebo největší sériově vyráběný transportní letoun na světě C-5M Super Galaxy, který tam lidé v modernizované verzi uvidí poprvé.

Opravy ve Hřbitovní ulici. Ilustrační foto
Hřbitovní už je průjezdná. Brzy zavřou Komenského

Veřejnou premiéru má v Mošnově nový letoun L-39NG z produkce společnosti Aero Vodochody, který by měl být za rok zařazen do výcviku mladých pilotů.

Společnost Bell ukazuje americké vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom, které v českém letectvu nahradí dosluhující vrtulníky Mi-24/35. Také AH-1Z bude na Dnech NATO poprvé.

Vstup na akci je zdarma a každoročně na ni přijedou desítky tisíc lidí, loni jich bylo přibližně 220.000. V okolí letiště se tak hlavně v dopoledních hodinách po oba dny opět očekávají dopravní komplikace. Policie proto vyzývá řidiče, aby vyjeli včas a zejména lidé, kteří mají v době akce z letiště odlétat, aby počítali s případným zdržením.

Autobusové nádraží v Hranicích. Ilustrační foto
Střechu na autobusovém nádraží v Hranicích zřejmě pokryje trávník