„Stanovili jsme kapacitu padesáti dětí, a tu se nám podařilo naplnit. Přestože základna by pojala až sto osob, letošní zájem veřejnosti o tento letní tábor nás velice mile překvapil. Jsme za něj skutečně rádi, nečekali jsme to," uvedla ředitelka hranického „Domečku" Blanka Šturalová s tím, že například před rokem z Hranic do prostředí Moravskoslezských Beskyd odjelo s vedoucími jen kolem třiceti dětí.

Podle jejích slov tak letošní zvýšená poptávka lidí po tomto letním táboře vybočila z dlouhodobé tendence, kdy rodiče školáků před celotýdenní pobytem z velké části upřednostňovali spíše kratší, příměstské tábory.

„Z finančního hlediska to pro rodiče může být výhodnější. Rodí se také méně dětí než v dřívějších letech, což mohlo ten slabší zájem o celotýdenní pobyt vysvětlovat," podotkla Blanka Šturalová.

Na tábor ve Valašské Bystřici, který se letos ponese v námořnickém duchu, se z Hranic odjíždí 21. července. Návrat je naplánován o týden později.

Dům dětí a mládeže ale během letních měsíců organizuje právě i příměstské tábory. Například v úterý skupina vyrazila na nedaleký hrad Helfštýn.

„Děti si tam chtěli vyzkoušet hlavně lanové aktivity," podotkla ředitelka DDM Hranice.