„Město Hranice má dlouhodobě problémy s ovzduším, takže i z toho důvodu jsme se s dopravcem domlouvali na tom, aby aspoň ta autobusová doprava, kterou můžeme ovlivnit přímo, ovzduší nezatěžovala,“ komentoval situaci mluvčí města Petr Bakovský.

Autobus na plyn opustili

Prvoplánově město uvažovalo o autobusech, které by jezdily na plyn. Po domluvě s dopravcem však od plynu upustilo a začalo se jednat o elektrobusech s tím, že se nejprve otestují, zda mají dostatečný dojezd a podobně.

„To se prokázalo a nyní jsou autobusy ve výrobě a připravují se na to, aby se na podzim nasadili v Hranicích,“ řekl mluvčí.

Ilustrační foto.
Muže, kteří v Hranicích vyráběli pervitin, zadržela policie

Větší komfort

Elektrických autobusů by mělo být šest a měly by tak bezproblémově obstarat dopravu po celých Hranicích.

Pro cestující budou znamenat větší komfort díky tomu, že jsou modernější a největší výhodou bude jejich tichý provoz díky elektrickému pohonu, který nebude zatěžovat životní prostředí.

„Ceny za jízdné by se měnit neměly, mělo by zůstat vše při starém,“ dodal Petr Bakovský.

Součástí zahájení provozu na podzim letošního roku, konkrétně v říjnu, by měla být i menší akce. O programu se ale prozatím jedná.

Mladý život vyhasl na silnici nedaleko CT Parku v Hranicích. Mladík přecházel přes čtyřproudovou silnici a srazilo ho auto.
Tragédie v Hranicích zvedla vlnu pobouření. Bude se řešit nebezpečný úsek?