I přesto, že se oproti loňskému roku festival ze dvou dnů smrskl na jeden, a i doprovodný program doznal značného omezení, kvalitní hudební produkci organizátoři rozhodně nemají v plánu ošidit.

„Pojedeme na dvou pódiích. Jedna bude vyhrazena Dj´s a druhá kapelám. Začínáme ve tři a lidi se můžou těšit na super večírek," potvrdila Martina Černá z pořadatelské­ho týmu.

Na Letiště festival 2016 tak dorazí například letošní držitel Ceny Anděl, brněnský alternativní hrdina HRTL.

Po vydařených vystoupeních na největších českých festivalech jako jsou Prague Metronome Festival, Rock for People či Colours of Ostrava zavítají do Drahotuš také indierockoví Ghost of You.

Podle mnoha hudebních publicistů předvedla brněnská čtveřice na nedávných Colours of Ostrava jedno z vůbec nejlepších českých vystoupení festivalu.

Do Drahotuš se vrátí také čím dál populárnější The High Corporation a na své živelné vystoupení z března letošního roku, které odehrála v hranickém City Baru, naváže kapela Cocaine Party.

Naopak poprvé se Hranicku představí trojce Noisy Pots, v níž mohou fanoušci zaniklých Charlie Straight rozpoznat klávesistu Michala Šupáka, či exkluzivní host ze Slovenska Jimmy Pé.

„Já osobně se velice těším na koncert skupiny Fred Madison. Když jsem je před několika týdny slyšela poprvé, vůbec jsem nevěřila, že jsou z České republiky. Natož tak z Valašského Meziříčí," vypíchla jeden z nejatraktivněj­ších bodů programu Martina Černá.

Hranickou scénu zastoupí mladičká kapela Disunion, která se v patnáct hodin postará o slavnostní výkop programu, či drum´n´bassové duo Double You.

David Král