Přitom stopy na sněhu jasně ukazují, že lidé si přes rozestavěnou plochu, rádi krátí cestu. Pokud by však někomu na ledu zrovna poblíž nezakryté šachty podjela noha, mohlo by dojít k nepříjemnému zranění.

Nejen lidem, kteří na Jaselské ulici či v ulici Jiřího z Poděbrad bydlí, nevyužitá plocha dlouhodobě vadí.

„Na to už skoro není co říct. Vytrhali zeleň, která tady byla dříve, pak se o to nikdo nestaral. Už roky to zůstalo v nezměněném stavu. Co s tím teď bude, to opravdu nevím," řekl pan Josef, který se na místo dívá prakticky každý den z okna svého bytu.

Staveniště na Jaselské ulici v Hranicích už několik let hyzdí okolí

Nedaleko od této plochy bydlí také místostarostka Hranic Pavla Tvrdoňová (Změna pro Hranice). Také ona potvrdila, že současný majitel měl objekt do konce tohoto měsíce zabezpečit proti vstupu veřejnosti, stejně tak se měl postarat o zpevnění padajících břehů od Jaselské ulice. Nic z toho ale společnost Na Špici ze Syrovic nedaleko Brna, která momentálně plochu vlastní, nestihla.

Sliby chyby

Nezbytné opravy tak pravděpodobně zrealizuje město na své náklady, které pak bude po majiteli zpětně vyžadovat.

„Vlastníky ještě zkusíme znovu vyzvat k dodržení svých závazků. Před čtrnácti dny mi ale jednatel firmy řekl, že čekají na firmu, která se jim přihlásila do výběrového řízení na opravy s tím, že pak už to konečně budou realizovat," sdělila. Z těchto slibů ale evidentně sešlo.

Staveniště na Jaselské ulici v Hranicích už několik let hyzdí okolí

Jednatel firmy však na opětovné volání bohužel nereagoval. Avšak zřejmě ani vedení současného majitele žádné velké plány se staveništěm nemá či na ně nejsou peníze. „

Vlastník chtěl pozemek znovu prodat. Myslím, že měl dva kupce, kteří ale od toho záměru odstoupili," doplnila hranická místostarostka.

Převod pozemku by ostatně v tomto směru nebyl vůbec žádnou výjimkou. Podle stavebního úřadu se jen za posledních šest let změnil vlastník objektu hned třikrát. Na místě, kde dříve stála zahrada a dětské hřiště, měl vyrůst bytový dům pro invalidní obyvatele. Doposud je k vidění jen základová deska.