Velikonoční výstavu, která se koná v M+M už po čtyřiadvacáté, ozdobila díla a aranže deseti kolektivů a třicet čtyř jednotlivců.

„Každoročně přemýšlím, jak to nainstalovat zase jinak a zajímavě. Letos tu máme přes tisíc kraslic a ještě přibudou, řada z nich se tady totiž prodá,“ zmínila majitelka hranické Galerie M+M Anna Musilová.

Jarní výstava se v galerii rozprostírá ve třech místnostech. V první opět návštěvníci projdou velikonočním jarmarkem, jemuž vévodí stovky kraslic a nechybí ani krásně zdobené perníčky. Druhá místnost ukazuje probouzející se přírodu a přílet čápů.

„Poslední místnost tentokrát není starodávná vesnička, ale je to tak trochu umělecký salon, aby se lidé mohli podívat, jak se dělají vyšívané obrazy, povertex, paličkované práce a máme tu i překrásný gobelín,“ upřesnila Anna Musilová.

Bílou sobotou odstartuje v Galerii M+M už 25. sezona. Galeristka Anna Musilová při této příležitosti vzpomněla také na hranické umělce, jejichž díla mohli návštěvníci spatřit v M+M v jejich počátcích, a kteří už nejsou mezi námi.

Velikonoční výstava bude v hranické Galerii M+M na Jurikově ulici k vidění až do 19. dubna denně od 13 do 17 hodin, dopoledne po zazvonění. 

David Cvek, narozen 9. března 2019, míra  51 cm, váha 4068 g
Právě jsme se narodili. Mrkněte se na nás
Mobilní radar na měření rychlosti v Hranicích
Měřit rychlost v Hranicích bude další mobilní radar. Hlídaných míst přibude